Nie jesteś zalogowany na forum.
No Smoku to żeś mnie zaskoczył , jednak niestety nie wiem jak wyglądają ich kupy po zjedzeniu owoców czeremchy , zwykle jak mi obsrywają samochód to na biało .
Mnie się wydawało, że tak robią po czarnym bzie.
Quidquid agis prudenter agas et respice finem.
Burčiak čisti krv, ale špini nohavice.
Zbieramy i pieczemy pierwsze w tym roku dynie Hokkaido.
Słoneczniki dojrzały, ptaszki już je podjadają.
Zebraliśmy większość spośród nich, zostało tylko kilku spóźnialskich...
Rokitnik zaowocował bardzo obficie.
Pigwowiec wybarwia się już na żółto.
Zbieramy pierwsze domowe brzoskwinie.
Dobry rok.
Nie posiadamy tej Planety na własność... jedynie czasowo wypożyczyliśmy ją od naszych dzieci - i winniśmy zwrócić im ją w dobrym stanie.
Dzisiaj rano Maja w ogrodzie mówiła o opryskach mikroorgganizmami, o otrębach bokashi oraz o rosyjskim kultywatorze Krecie. Więcej pod linkiem:
http://majawogrodzie.tvn.pl/193,Ogrod-w … cinek.html
A oto posadzone funkie i tawulki
Natomiast tutaj wszystko przygotowane pod cebulki jutro lub pojutrze rabata zostanie wypełniona .
Ło matko to Ty szwedzką rabatę robisz.
Czemuj szwedzką, po prostu musiałem podnieść, a mam takie elementy, pewnie z czasem wymienię na jakieś elementy ozdobne, może kamienie.
No bo w Szwecji sadzą w skrzyniach żeby ocieplić glebę.
Modliszqa Ogród na ugorze Naturalnie odcinek: "jesienne przygotowanie ziemi i nawozy zielone"
https://www.youtube.com/watch?v=GSgL5L7kZx8
Tak wygląda moja Dalia, mocno się rozrosła, w przyszłym roku dam jej podpory.
Wiadomość dodana po 25 min 18 s:
Wiadomość dodana po 28 min 14 s:
Piękna, ja też mam pękną pomarańczowa, pełna, mnóstwo zaokrąglonych płatków.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Actinidia - tzw "Mini Kiwi" - po raz pierwszy w tym roku nam zaowocowała.
Nie posiadamy tej Planety na własność... jedynie czasowo wypożyczyliśmy ją od naszych dzieci - i winniśmy zwrócić im ją w dobrym stanie.
Mam odmianę Issai ale jeszcze nie owocowała.
A ja wykopałem po 10 latach
vanKlomp: przejadłeś się?
Prawie nie miały owoców. Zapylacza notorycznie niszczyły koty sąsiadów.
W obawie przed przymrozkami zabrałam się za wykopywanie pacioreczników, co przy tej wietrznej pogodzie jest nie lada jakim wyczynem.
Nie wykopałam wszystkich, bo stwierdziłam, że jak rosną na takiej głębokości , to może im zaszkodzić dopiero przymrozek poniżej -5 stopni.
Wiosną na wale kompostowym posadziłam dwa nieduże kawałki kłączy, które przeżyły zimę zadołowane w ziemi. Wyrosły 2 kępy roślin. Jedną po wielkich trudach udało mi się wykopać i mam duże wiadro kłączy. To była ta mała kępka. Tej dużej nawet nie ruszyłam. Do tego wykopałam małe kępki rosnace koło miskantów,( posadzone dużo później) i zebrało się kilka skrzynek kłączy.
Ja jeszcze nic nie wykopywałem.
Mam do was takie pytanie. Jak gęsto sadzić młode świerki do gruntu? Nie chodzi mi no o żywopłot czy zalesienie. Bardziej interesuje mnie szkolkowanie. Na zdjęciach w Google są sadzone bardzo gest wręcz jeden na drugim. Myślałem o odstępach między rzędami po 10 cm a między swierkami po 5 cm. Będzie dobrze? W takim rozstawie będą rosły max do 3-4 lat
Mało co mi to pomogło widziałem to nie raz. Bardziej chodzi mi o jakieś konkrety
To trzeba szukać na tematycznym forum.
Mam do was takie pytanie. Jak gęsto sadzić młode świerki do gruntu? Nie chodzi mi no o żywopłot czy zalesienie. Bardziej interesuje mnie szkolkowanie. Na zdjęciach w Google są sadzone bardzo gest wręcz jeden na drugim. Myślałem o odstępach między rzędami po 10 cm a między swierkami po 5 cm. Będzie dobrze? W takim rozstawie będą rosły max do 3-4 lat
Jak masz miejsce to sadź co pół metra, będą zdrowsze i ładniejsze. Oczywiście po 3-4 latach przesadź na ostateczne miejsce.
Witam mam do was pytanie na temat mojej bożonarodzeniowej jodly kaukaskiej. Zaczęła puszczać nowe pąki. Chcę wstawić ja do domku na działce jest w nim trochę cieplej niż na zewnątrz. Boję się tylko że dostanie szoku i pójdzie w kosz. Myślicie że przeżyje mi do wiosny do wysadzenia jej do gruntu?
Przeżyje jeśli będzie w temperaturze powyżej zera.
[ Wygenerowano w 0.053 sekund, wykonano 10 zapytań - Pamięć użyta: 1.28 MB (Maksimum: 1.52 MB) ]