Nie jesteś zalogowany na forum.
Fajne te arbuzy, u mnie w ogródku to rosną takie troche niesmaczne, nawet pod folią już próbowałem.
Musisz pytać o kawony, moja odmiana jest przesłodka, zbiera się ją we wrześniu. Zebrałem dużo pestek, jak się uda to wysadzę.
Ostatnio edytowany przez TomSki (2017-12-09 21:19:17)
Zima w tym sezonie ponoć odwołana.U mnie zioła jeszcze są w mini ogródku a i pierwiosnek już kwitnie.
W niebie mnie nie chcą,a w piekle boją się że nim zawładnę
dlatego jestem na tym forum
…i choćbym szedł ciemna doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem najwredniejszym sku*******m w całej dolinie…
Jakie masz zioła? Pewnie bluszczyk kurdybanek, on jest zielony również w zimie.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Z tego co zostało to pietruszka,seler,tymianek,mięta i oregano.
…i choćbym szedł ciemna doliną, zła się nie ulęknę, bo jestem najwredniejszym sku*******m w całej dolinie…
Mnie w szklarence zostały resztki pietruszki. Miałem fajną mięte ale coś ją zjadło. Rozmaryn usechł..
U mnie zioła są pod agrowółkniną, ale pewnie już padnięte.
W jakim miesiącu wysiewacie zioła? Jeśli możecie to podajcie kilka nazw kwiatów, ziół które lubią pszczoły? Posieję sporo
Posadź zioła, które używasz w kuchni jako dodatek.
Pszczókłi lubią oblatywać np.: oregano, tymianek, dziurawiec, szałwie, ogórecznika, mięte. Lubczyka i majeranku oblauja głównie inne zapylacze, ale też warto posadzić. Jest jednak niedogodność związana z ziołami, a mianowicie lubia się rozrastać.
Na pewno lubią też dziewannę.
Ja mam u siebie niewiele ziół, ale w planach jest sporo -
po likwidacji zagonów truskawek dysponuję dobrym miejscem.
Po drugiej próbie, udało mi się z miętą ogrodową.
Jak się rozrośnie, udostępnię innym chętnym.
Nie posiadamy tej Planety na własność... jedynie czasowo wypożyczyliśmy ją od naszych dzieci - i winniśmy zwrócić im ją w dobrym stanie.
Mięta jest świetna na herbatki na upały.
Smoku
Posadź sobie dodatkowo miętę czekoladową. Bardzo dobra do robienia miodów ziołowych
Kiedy ja te miody porobię...
najpierw: "pszczoły na ludzi trzeba wyprowadzić".
Nie posiadamy tej Planety na własność... jedynie czasowo wypożyczyliśmy ją od naszych dzieci - i winniśmy zwrócić im ją w dobrym stanie.
Jeszcze całkiem jadalne.
Ciekawe rozwiązanie dla tych ziół. żona mnie od dawna męczy żeby w skrzyniach posadzić . Widziała w Szwecji jak tak sadzili.
Quidquid agis prudenter agas et respice finem.
Burčiak čisti krv, ale špini nohavice.
Ale wiosną czeka je zmiana miejscówki.Już zakupione są nasiona a w głowie koncepcja budowy ogródka ziołowego:)
Wiadomość dodana po 02 min 43 s:
Ciekawe rozwiązanie dla tych ziół. żona mnie od dawna męczy żeby w skrzyniach posadzić . Widziała w Szwecji jak tak sadzili.
Kilka desek i gotowe.
Jeździsz i sprzedajesz zioła prosto z maski..
Smoku fajny ten link, te ogrody ruchome w butelkach typu pet - rewelacja, a ta pienna truskawka to by mi pasowała, otwieram okno i se biere .
No i nie dziwi nic.
Przecież nawet "tata" - zioła w oponie uprawia.
Jak powiada znany kabareciarz:
"...i wtedy - nadeszły szalone lata 50-te,
a wraz z nimi:
radykalny wzrost znaczenia opony samochodowej
w przestrzeni estetycznej miasta!".....
A cuż tu ma dziwić inwencja i pomyślunek się liczy .
No, z tych opon - to ja sobie tak trochę dworuję...
Z różnych rzeczy bym korzystał w ogrodzie, jako skrzynek na rośliny -
ale jak w sam raz z opon - to nie.
Smoku fajny ten link, te ogrody ruchome w butelkach typu pet - rewelacja, a ta pienna truskawka to by mi pasowała, otwieram okno i se biere .
Lechu gdzie w linku jest pienna truskawka i ogrody ruchome w butelkach pet? Ja tam widzę same kwiatki w samochodach
Połaziłem dziś po ogrodzie i stwierdzam co następuje:
1.na dereniu pojawiły się pąki kwiatowe
2.róże kwitną
3.czarna porzeczka i jagoda kamczacka na dniach rozwinie liście
4.tulipany,żonkile i wszystko inne wiosenne już 5-10 cm nad ziemią
Czy to już wiosna się zaczyna czy też jesień się nie skończyła
[ Wygenerowano w 0.045 sekund, wykonano 8 zapytań - Pamięć użyta: 1.28 MB (Maksimum: 1.54 MB) ]