Nie jesteś zalogowany na forum.
Mam ich trochę w ogródku. Kwiaty bardzo dobre na wino.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Jakie to są te dziewanny. To krzew, czy drzewko i na jaki kolor kwitnie. Może i u mnie też są. A( ibiskus ) zaś źle napisałem.Inaczej się pisze. Nie wiem jak.. Kwitnie u mnie na fiolet, kwiaty zapachowe są. Dopiero w Czerwcu.
Pozdrawiam,
Eug, Gliwice +4 km
Michał dlaczego tak kamieniami wysypałeś? Tulipany to nie rośliny skalne.
Krzysztofie, kamień wysypałem w miejscu, w którym wykopaliśmy wcześniej z żoną wszystkie cebulki szafirków, tulipanów i żonkili. Ten i parę innych zapodziały się w ziemi i tak przebiły do słońca.
Tulipany w reszcie ogrodu maja się tak:
No i żonkile, hiacynty i szafirki.
Na mojej działce też takie kwiaty są. Dopiero zaczynają kwitnąć jak ma Dolnoslązok.
Pozdrawiam,
Eug, Gliwice +4 km
Nasze przyjaciółki:
Jagoda kamczacka już ma pączki.
U nas już od kilku dni jagoda kamczacka otworzyła listki.
Morela już kwitnie...
Nie posiadamy tej Planety na własność... jedynie czasowo wypożyczyliśmy ją od naszych dzieci - i winniśmy zwrócić im ją w dobrym stanie.
A dlaczego u Kolegów jagoda kamczacka jest takim wyznacznikiem ?
A dlaczego u Kolegów jagoda kamczacka jest takim wyznacznikiem ?
Właśnie też nie wiem.
Quidquid agis prudenter agas et respice finem.
Burčiak čisti krv, ale špini nohavice.
A kto mówił, że jest?
Nie posiadamy tej Planety na własność... jedynie czasowo wypożyczyliśmy ją od naszych dzieci - i winniśmy zwrócić im ją w dobrym stanie.
Morele kwitną wcześnie. U mnie pąki pomału się rozbijają dopiero. A tulipany też mają pąki nie tak szybko będą kwitnąć.
Pozdrawiam,
Eug, Gliwice +4 km
Co do wyznaczników wegetacji to można przyjąć, że kwitnąca w styczniu olcha czarna daje sygnał wraz z leszczyną. W lutym natomiast agrest jest dla mnie wyznacznikiem, że soki owocowe ruszyły w krzewach, gdyż od drugiej połowy miesiąca zaczyna się zielenić.
A jak to jest z tą wegetacją i klimatem? Widać po winorośli, że ruszyła znowu szybciej, jak w ubiegłym roku, podobnie krzewy owocowe. Drzewa jednakże idą swoim starym rytmem. Morele, niektóre śliwy i jabłonie zaczynają kwitnienie z końcem marca, a teraz na początku kwietnia dołączają wiśnie i zaraz będą kwitnąć czereśnie. Podobnie rzecz się ma z rzepakiem ozimym, który w połowie kwietnia żółci już pola. Skąd ta różnica, gdzie widać, że winorośl wyraźnie przyśpieszyła?
Oto Kubowa rabata kwiatowa i zdjęcia ze świdośliwami i pigwą.
Dobrze Rochowi kwitną. U mnie dopiero mają zamiar kwitnąć. U nas dużo chłodniej. Agrest tylko cały zielony jest.
Pozdrawiam,
Eug, Gliwice +4 km
To są zdjęcia Kubowego ogrodu, nie mojego. Ja tylko wstawiam zdjęcia.
Taka sprawa, a u ciebie nie kwitną jeszcze.
Pozdrawiam,
Eug, Gliwice +4 km
Niespodzianka u Kuby
To padalec?
U niego wszystkie gady się rozmnażają. Do cholery suchej trawy ma, same chaszcze.
Pozdrawiam,
Eug, Gliwice +4 km
E tam, chaszcze już nie są chaszczami ino tam jest posadzony tredownik , a to co se łazi niech se łazi lub wyleguje się na sloneczku .
Niespodzianka u Kuby
Młoda anakonda.
Przypłynęła z Warszawy .
kuba, u Ciebie to nawet dżdżownice - jak te słonie...
Lechu w Warszawie był pyton.
Quidquid agis prudenter agas et respice finem.
Burčiak čisti krv, ale špini nohavice.
[ Wygenerowano w 0.135 sekund, wykonano 9 zapytań - Pamięć użyta: 1.3 MB (Maksimum: 1.55 MB) ]