Nie jesteś zalogowany na forum.
U mnie większość pąków jeszcze uśpione. Tylko kilka w fazie wełnistego. Zobaczymy co będzie.
Quidquid agis prudenter agas et respice finem.
Burčiak čisti krv, ale špini nohavice.
Witam
Pięknie mi zakwitła Magnolia jak będą przymrozki to kwiaty zmarzną. Kwiat na kwiatku jest. Jest w tej chwili +9* u nas str północna. Tulipany zaczynają zakwitać ale tylko w zaciszu.
Pozdrawiam,
Eug, Gliwice +4 km
Kwitną śliwy i czereśnie, te wczesne. Rano było około 1 stopnia..
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
U mnie kwitną posadzone drzewka jesienią, brzoskwinie, brzoskwinio-śliwa, a także posadzone niedawno - świdośliwa i judaszowce.
Pigwa
Druga pigwą
Rabata kwiatowa
To piwonie gramoli się do światła
Rabata kwiatowa w całej okazałości, na pierwszym planie trzy gratisowe tulipany które zbierają się do kwitnięcia
Takich krzaków nie mam jak Kuba. Piwonie to większe u ciebie jak u mnie . I taczka aluminiowa jest u kuby nie zgnije. Ciepło do południa było a, potem sie ochłodziło. Teraz jest +4* tylko.
Pozdrawiam,
Eug, Gliwice +4 km
Za oknem około zera, to chyba ostatni taki zimny poranek tej wiosny.
Zimno, szron na trawie. Oby było już cieplej.
U mnie szronu nie było, ale znajomi na działkch mieli po -3..W Katowicach teraz 3 stopnie.
Witam
Rano o 7,00 było u nas -3* mrozu i siwo na trawie. Ale koło południa zrobiło się ciepło i słonecznie. W wieczór znów chłodny się zrobił i, będzie przymrozek. Tulipany stoją w miejscu, lekko się rozbijają.
Pozdrawiam,
Eug, Gliwice +4 km
U mnie rano było z 5 stopni.
U mnie rano było +3* tylko i, chłodno bylo. W tej chwili jest cieplej,słonko zamglone jest.
Pozdrawiam,
Eug, Gliwice +4 km
Agresty zawiązały owoce. Są one w moim ogrodzie rośliną wskaźnikową są agresty, które zielenią się w pierwszej połowie lutego. Informują mnie jako pierwsze, że soki w krzewach owocowych zaczynają krążyć. Ładnie wzeszła rzodkiewka i sałata. Już nie mogę się doczekać. Ogórki "Petit Parisien", z własnych nasion, a które mają już po cztery liście, dzisiaj lub jutro przesadzę z aldikowej szklarenki do doniczek.
U nas robi się susza.
U nas jest już od dawna.
Najgorzej po wierzchu tam gdzie wyplewione, gdzie coś zasiane. Podlewam od dwóch tygodni..
Nic nie posiałem i, nie podlewam. Po świętach będę robił sadził siał, trawę kosił. Bo już wyrosła. Za to tulipany pięknie zakwitają. Po świętach będę robił sadził siał, trawę kosił. Bo już wyrosła. Za to tulipany pięknie zakwitają. Wyjątkowo ciepło i słonecznie jest. Aż miło posiedzieć na tarasie.
Pozdrawiam,
Eug, Gliwice +4 km
U mnie powoli wszystko zaczyna kwitnąć.
Aż serduszko się cieszy na taki widok
U mnie zakwitła jabłoń. W polu kwitną tarniny i dzikie wiśnie.
No kwitnie, jest coraz piękniej, a na dokładkę temperatury coraz wyższe i wszystko rośnie na potęgę.
Tylko susza jest niestety, Panowie. Niektóre chwasty w piachu w uprawie lawendy żółkną niczym spalone opryskiem. Krzysztofie, ależ jest różnica w wegetacji między centrum a płd.zach. I to jest bardzo ciekawe w tej regionalizacji klimatycznej kraju. U mnie od soboty obserwuję mszyce na różach. Dzisiaj pozbędę się ich opryskiem wody z olejem i kroplą płynu do naczyń. Najbardziej skuteczne. W Niemczech leją litry wody po różach i też pomaga, jednak szkoda wody chyba.
No ale skoro jest susza...
Nie posiadamy tej Planety na własność... jedynie czasowo wypożyczyliśmy ją od naszych dzieci - i winniśmy zwrócić im ją w dobrym stanie.
Ale grzeje. +28 teraz w cieniu. Wszystko trzeba podlewać a licznik bije.
Zapowiadają deszcze.
W promocji - pewnie dorzucą burzę z piorunami.
Nie posiadamy tej Planety na własność... jedynie czasowo wypożyczyliśmy ją od naszych dzieci - i winniśmy zwrócić im ją w dobrym stanie.
We Wrocławiu weekendowe deszcze podobno już odwołano.
[ Wygenerowano w 0.041 sekund, wykonano 11 zapytań - Pamięć użyta: 1.21 MB (Maksimum: 1.44 MB) ]