Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: Poprzednia 1 … 28 29 30
Żonkile wyłażą, a także zimowity.
U mnie cały czas kwitną stokrotki i prymule...
Nie posiadamy tej Planety na własność... jedynie czasowo wypożyczyliśmy ją od naszych dzieci - i winniśmy zwrócić im ją w dobrym stanie.
U mnie pigwowiec ma pąki. Ucięta gałązka zakwitła w wazonie.
Quidquid agis prudenter agas et respice finem.
Burčiak čisti krv, ale špini nohavice.
U mnie też cały czas kwitną stokrotki.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Pierwsze przebiśniegi zakwitły.
Tylko cuś nie mają czego przebijać...
Nie posiadamy tej Planety na własność... jedynie czasowo wypożyczyliśmy ją od naszych dzieci - i winniśmy zwrócić im ją w dobrym stanie.
Leszczyny i brzozy chyba niedługo zakwitną.
Leszczyny już zakwitły - i pylą.
Mazowsze - tu i ówdzie pokazały się pąki krokusów.
A u mnie poza zielonym kwiatków nie ma, bo jednak jest chłodniej niż na południu, to może i dobrze.
Byłem trochę czasu w ogródku. Chwasty rosną, z ziół kwitnie gwiazdnica i przetacznik perski.
Zielsko coraz ładniej rośnie.
Jakieś 3 tygodnie temu drzewka podlałem przeterminowanym nawozem (od dobrych kilku lat przeterminowany).
W zeszłym tygodniu drzewka spryskałem mlekiem z wodą i ususzonym czosnkiem (był w szufladzie i się ususzył, więc wrzuciłem do butelki). Tak profilaktycznie. W zeszłym roku miałem mszyce na drzewkach (i to sporo), po oprysku już ich nie było.
W tym tygodniu lekko przyciąłem gałęzie (tyle co byłem pewny, że mogę - czyli niewiele). Dzisiaj podlałem nawozem organicznym (jak to pięknie marketingowo brzemi).
Jak będzie już normalnie, to pożyczę od wujka glebogryzarkę żeby przekopać ogródek.
W ogródku masowo kwitnie przetacznik perski i gwiazdnica. Borówka kamczacka ma pączki.
Kwitnie jagoda kamczacka, agrest, kurdybanek..
Strony: Poprzednia 1 … 28 29 30
[ Wygenerowano w 0.026 sekund, wykonano 8 zapytań - Pamięć użyta: 943.88 kB (Maksimum: 1.07 MB) ]