Nie jesteś zalogowany na forum.
U nas forsycje zakwitły wczoraj.
Nie posiadamy tej Planety na własność... jedynie czasowo wypożyczyliśmy ją od naszych dzieci - i winniśmy zwrócić im ją w dobrym stanie.
U mnie forsycje zaczęły kwitnąć dzisiaj. Kwitną krokusy. A magnolia to chyba jeszcze ze 2 tygodnie.
Quidquid agis prudenter agas et respice finem.
Burčiak čisti krv, ale špini nohavice.
A u mnie forsycja wciąż nie kwitnie .
U mnie forsycje ledwo co liście mają.
Agrest i jagoda kamczacka maja pączki..
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Rochu forsycja najpierw ma kwiatki a dopiero później listki.
Czyli przegapiłem coś
w każdym razie zaczyna mieć listki.
Wczoraj był iście letni dzień. Temperatura wzrosła do +26 st. C. Kwitną magnolie, kasztanowce otworzyły pąki. (byliśmy wczoraj z żoną w Opolu i tam kasztanowce i inne kwitnące drzewa jeszcze bardziej rozwinięte). Krzewy winorośli weszły w fazę wełnistego pąka.
Smoku, moje kaany to Yellow Hamburg i Pink President.
Michał to u Ciebie wiosna na całego. U mnie nawet morela jeszcze nie kwitnie. Zauważyłem, że jeden krzew na ścianie ma już rozwinięte pąki.
Przesadzam dzisiaj miętę i szczypiorek na nowe miejsce.
Rochu jeżeli chodzi o forsycję to najpierw musi być żółte , a dopiero później zielone, jednak to co ci się wydaje zielone w efekcie będzie żółte .
Forsycja kwitnie dosyć długo nie sposób przegapić.
Chyba masz racje, bo teraz jest żółta.
Ależ ten świat się plecie, zupełnie jak w Balladynie.
Mnie cieszy że kwitną mirabelki, chciałem z nich w tym roku zrobić wino. Może będą owoce i na wino..
Krzysztofie, a dlaczego przesadzasz miętę na nowe miejsce ? Wymaga tego, czy raczej zmieniasz plan nasadzeń w ogrodzie ? W moim zakątku prowansalskim pięknie zielenieje lawenda po zimie.
Była posadzona od północnej strony. Widocznie za mało słońca bo zaczęła ginąć. U mnie lawenda coś po zimie kiepsko. Muszę ją trochę przystrzyc.
Jagoda kamczacka wypuszcza liście i otwiera pąki kwiatowe...
Wysadziłem do gruntu Kannę przezimowaną w domu na parapecie: 70(+) cm
a druga - jeszcze czeka na wysadzenie...
Nie posiadamy tej Planety na własność... jedynie czasowo wypożyczyliśmy ją od naszych dzieci - i winniśmy zwrócić im ją w dobrym stanie.
No i posadzono pigwowiec japoński po dwa krzaczki do dołka, oraz 5 sadzonek derenia no i zobaczymy jak będzie rosło, stanowiska bardzo słoneczne.
Brzoskwinie i morele już otwierają pąki kwiatowe.
U mnie morele też już z kwiatkami..
Krzysztofie moją miętę mam w nasłonecznionym miejscu. Teraz zaczyna się zielenić. Podczas ubiegłorocznego Lata Kwiatów w Otmuchowie, gdzie jeździmy każdego roku z żoną, kupiliśmy jakąś hiszpańską, meksykańską i grecka miętę. Sam jestem ciekaw co to jest.
No to już u wszystkich ruch w ogrodzie.
No nie za bardzo , forsycja dopiero zaczyna się żółcić, ale bardzo niesmiało, a róża pienna dopiero pomalutku zaczyna otwierać liście, zwykle duż o wcześniej się zieleniła, ale cóz sie dziwić jak w nocy 4* a w dzień około 10*, mam nadzieję że wreszcie się temperatury podniosą:).
A winorośle (4 krzaczki ) dopiero zaczyna widać delikatne zawilgocenie na cięciach, do płaczu im daleko.
U nas wczoraj po południu było 23 stopnie, masowo kwitną forsycje, mirabelki, świdośliwy i inne.
Zbyszek szykuj balony!
Naszykowane, ale wino z podbiału i mniszka w tym roku odpuszczam..Żyto też, choć akurat dostałem kilka kilo..
U mnie jak dotąd ruszyły brzoskwinie, morele i ozdobna czerwono-listna śliwa pod domem...
Śliwy jadalne, wiśnie i czereśnie zakwitną lada moment - ale tymczasem ciągle jeszcze w blokach startowych...
Czekam z niecierpliwością, kiedy wreszcie odpali ałycza - mam jej ok 20 drzewek - i stare czereśnie majowe.
Pszczoły noszą ostatnio nektar, ale mało pyłku, przydałoby się co-nieco na dalszy rozwój rodzin.
U mnie pierwsze kwiatki na moreli. W brzoskwiniach pączki nabrzmiewają. Lada dzień zakwitnie magnolia.
[ Wygenerowano w 0.072 sekund, wykonano 9 zapytań - Pamięć użyta: 1.21 MB (Maksimum: 1.43 MB) ]