Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Dzisiaj o tej winnicy było w Agrobiznesie. Ciekawe, bo robią wina w kwerwi oraz wina słomkowe i to bez chemii:
http://winnicadesas.pl/product/kvevri-milvus/
Offline
Słomkowe to nie problem wystarczy utlenić.
Quidquid agis prudenter agas et respice finem.
Burčiak čisti krv, ale špini nohavice.
Offline
Ciekawe
Kwewri – tradycyjna gruzińska gliniana amfora przeznaczona do produkcji wina. Kwewri są wykorzystywane od kilku tysięcy lat.
Najczęściej zakopuje się je w ziemi, dzięki czemu wino ma odpowiednią temperaturę do fermentacji. Największe kwewri mogą mieć pojemność kilku tysięcy litrów.
W Grecji taką amforę nazywano pithos, w Rzymie dolium.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Słomkowe to nie problem wystarczy utlenić.
No ale ja się nie znam, pierwszy raz o tym słyszę.
Ale kwerwi to już jakiś czysty surrealizm
Pił ktoś takie wino?
Offline
Strony: 1
[ Wygenerowano w 0.024 sekund, wykonano 11 zapytań - Pamięć użyta: 777.83 kB (Maksimum: 916.02 kB) ]