Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Konfitura z pigwy lub pigwowca
https://www.youtube.com/watch?v=ntziVCUzeJU
Może i smaczna ale długotrwałe gotowanie skutecznie zabija witaminy.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Nie wiem po co tyle wody dodał, chyba tylko żeby ta breja mu powstała. Ja w ogóle nie daje wody, a jeśli to tylko minimum żeby do gara nie przywarło. Max pasteryzacji to u mnie 20 minut, ale to też niezwykłe rzadko. Ogólnie 10 min.
Konfitura z pigwy to skarb narodowy Portugalczyków, prosty przepis i zero pasteryzacji.
Offline
Tak, dał dużo wady a potem i tak ją musi odparować i przez to mocno wydłuża proces gotowania.
Może jakby owoce zblendować i zapasteryzować też byłyby niezłe a witamin coś by zostało? Tak myśl mi zaświtała, ale na robieniu konfitur się zupełnie nie znam.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Strony: 1