Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Jakie macie sposoby i pomysły na zdobywanie butelek na wino?
Ja jak na razie korzystam ze znajomych posiadających knajpy, wesela i inne przyjęcia to mekka dla zainteresowanych butelkami po winie
Sporo przynoszą mi znajomi, dużo znajdywałem przy dzwonach na szkło, które u nas ostatnio zlikwidowano.
Do skrobania etykiet używam krótkiego, ostrego nożyka i druciaka do naczyń..
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Zbiorniki do selektywnej zbiórki na osiedlach.
Quidquid agis prudenter agas et respice finem.
Burčiak čisti krv, ale špini nohavice.
Na szczęści moje potrzeby butelkowe nie są takie wielkie jak u TomSki, więc wystarcza mi rodzina i znajomi , etykiety odmaczam we wrzątku i większość schodzi, do pozostałych - sposób Zibiego.
Najgorsze są takie na butelkach żubrówka biała - przezroczyste, etykieta schodzi bez problemów, natomiast klej po nich wymaga acetonu .
Ostatnio edytowany przez kuba (2017-12-03 10:29:29)
Na szczęści moje potrzeby butelkowe nie są takie wielkie jak u TomSki, więc wystarcza mi rodzina i znajomi , etykiety odmaczam we wrzątku i większość schodzi, do pozostałych - sposób Zibiego.
Najgorsze są takie na butelkach żubrówka biała - przezroczyste, etykieta schodzi bez problemów, natomiast klej po nich wymaga acetonu .
Proszek do szorowania też pomaga, ale trzeba się troszkę namęczyć..Najgorsze to butelki po Jagermeister. Fajne na wina ziołowe, ale usunięcie etykiety i kleju koszmarne..Lubię wysokie, smukłe butelki po Metaxie, wino z DR wygląda w nich super..
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Strony: 1
[ Wygenerowano w 0.015 sekund, wykonano 8 zapytań - Pamięć użyta: 786.72 kB (Maksimum: 925.27 kB) ]