Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
WARKA # 62 05.12.2017
BROWN PORTER (Receptura własna)
SKŁAD:
Słody:
- Fawcett Maris Otter Blend Pale Ale 3,0 kg 6,0 EBC
- Fawcett Brown 0,6 kg 188,0 EBC
- Special B Malt 0,25 kg 354,6 EBC
- Czekoladowy jasny 400 0,20 kg 350,0 EBC
- Caraamber Weyerman 0,15 kg 70,9 EBC
- Karmelowy ciemny Litovel 0,1 kg 333,0 EBC
Chmiel:
- East Kent Goldings (EKG) 5,6% 60 gr
Drożdże:
- Safale US-05 suche
ZACIERANIE:
12,9L wody o temp. 74°C dodane słody wszystkie
60min w temp. 68°C - 66°C
10min w temp. 76°C
FILTRACJA:
Wysładzanie ciągłe 16,2L wodą o temp. około 76°C
CHMIELENIE: czas gotowania 60 min
40 gr EKG - Boil 50,0 min
20 gr EKG - Boil 5,0 min
Wyszło 13,6 Brix 19,3 L
Fermentacja burzliwa w temp otoczenia od 16,5°C podnoszona o 0,5 stopnia na dobe do 18°C
28.12.27 przelane na cichą gęstwa zebrana do następnego piwka
Kilka fotek:
Offline
Strony: 1
[ Wygenerowano w 0.010 sekund, wykonano 8 zapytań - Pamięć użyta: 693.78 kB (Maksimum: 816.13 kB) ]