Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Jaki ściągacz do wina z pompką polecacie?
Wszystkie z pompką to badziewie. Ja ściągam zwykłym wężykiem z jamą ustną zamiast pompki.
Quidquid agis prudenter agas et respice finem.
Burčiak čisti krv, ale špini nohavice.
Nie używam pompki..Chyba że do rowera, albo w akwarium.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Model podobny do vK, tylko młodszy. Raz kupiłem w castodramie ściągacz. Nie działał. Ale taki sam u wujka już tak.
Obecnie w użyciu ściągacz klasyczny:
zwykły silikonowy wężyk, zakończony szklaną rurką.
Rurka ta jest zamknięta na końcu na ślepo, otworek odbiorczy jest 3 cm od końca rurki (wężyk odbiera klarowny płyn ponad osadem, a cały osad pozostaje poniżej).
Te z karbowaną czerwoną pompką - rzeczywiście nieudane.
W planach - zakup ściągacza podciśnieniowego, z pompką teleskopową.
Nie posiadamy tej Planety na własność... jedynie czasowo wypożyczyliśmy ją od naszych dzieci - i winniśmy zwrócić im ją w dobrym stanie.
Wypatrzyłam na YT jak facet używa takiego wynalazku:
https://www.youtube.com/watch?v=t9Z5Uq7YQxc
https://www.youtube.com/watch?v=FtErUWJPjoE
O coś takiego mi właśnie chodzi.
Szkoda czasu Ewa, zobacz jak pompka jest niestabilna, powoduje w balonie zawirowania i zmącenie, wężyk do niej podpięty jest przynajmniej 2 razy za szeroki, taki wężyk ma duże ssanie i łatwo może za dużo zaciągnąć z dna. Najlepszym dl Ciebie rozwiązaniem będzie wężyk z kroplówki
Kurcze a 'uśta' i rurka to za mało ?, zawsze tak robiłem i chyba nie zmienię metody .
Też jestem podobnego zdania jak widzę jak to urządzenie działa to na pewno łatwiej i szybciej jest zwykłym wężykiem a za pompkę będę robił dalej ja. Wydaje mi się tak jak i TomSik-emu że bardzo łatwo można doprowadzić do podniesienia się osadu.
Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy!
Spróbujemy, zobaczymy
Ja to zaciągam wyżej a jak już leci to delikatnie obniżam.
Jak schodzi najniżej to warto ściągać do litrowej butelki... zapobiegnie to zaciągnięciu i zmuleniu reszty wiana a;0
Strony: 1
[ Wygenerowano w 0.020 sekund, wykonano 8 zapytań - Pamięć użyta: 932.2 kB (Maksimum: 1.07 MB) ]