Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Witam podaje poniżej jak przygotować rewelacyjne pomidory suszone
Ilość pomidorów uzależniona od ilości jaką chcemy uzyskać, w każdym razie wchodzi około 6 pomidorów na słoiczek zdjęcie poniżej.
Najlepszą odmianą pomidorów jest LIMA. Pomidory należy umyć przeciąć na pół, następnie łyżeczką wyjąć pesteczki i odłożyć nie wywalać można przetrzeć zagotować i zupa pomidorowa na cud.
Mająć już połówki pomidorów należy je posolić oraz posypać ziołami prowansalskimi, następnie wkładamy ułożone na blaszce do piekarnika ustawiamy min temperature i delikatnie otwieramy drzwiczki.
Pomidory nie mogą być wysuszone na wiór tylko podsuszona skórka a środek zachował miękkość zdjęcia poniżej.
Następnym krokiem jest zalanie pomidorów olejem gorącym nie wrzącym bo wtedy spalimy pomidory. Do słoiczka dodajemy 2-3 ząbki czosnku, łyżeczkę octu winnego najlepszy swój oraz pestki z dyni i słonecznik.
Zakręcamy stawiamy do góry nogami i odstawiamy.
Smacznego
,
,
Uwielbiam suszone pomidory, a te..
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Świetny przepis
Przepis prosty. Podoba mi się. Jedyną trudnością jest własny ocet winny.
A cóż za problem zrobić własny jabłkowy?
Quidquid agis prudenter agas et respice finem.
Burčiak čisti krv, ale špini nohavice.
Przepis prosty. Podoba mi się. Jedyną trudnością jest własny ocet winny.
U mnie się sam zrobił..
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
O objawił się, pomidory go zanęciły .
Szeęśliwym trafem u mnie nie, jednak wolę kupić, lub świadomie zrobić, toć Grzechu go robił to dlaczego wydziwia .
Ostatnio edytowany przez kuba (2017-12-06 15:53:30)
Strony: 1
[ Wygenerowano w 0.031 sekund, wykonano 9 zapytań - Pamięć użyta: 840.57 kB (Maksimum: 980.74 kB) ]