Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Witam podaje poniżej jak przygotować rewelacyjne pomidory suszone
Ilość pomidorów uzależniona od ilości jaką chcemy uzyskać, w każdym razie wchodzi około 6 pomidorów na słoiczek zdjęcie poniżej.
Najlepszą odmianą pomidorów jest LIMA. Pomidory należy umyć przeciąć na pół, następnie łyżeczką wyjąć pesteczki i odłożyć nie wywalać można przetrzeć zagotować i zupa pomidorowa na cud.
Mająć już połówki pomidorów należy je posolić oraz posypać ziołami prowansalskimi, następnie wkładamy ułożone na blaszce do piekarnika ustawiamy min temperature i delikatnie otwieramy drzwiczki.
Pomidory nie mogą być wysuszone na wiór tylko podsuszona skórka a środek zachował miękkość zdjęcia poniżej.
Następnym krokiem jest zalanie pomidorów olejem gorącym nie wrzącym bo wtedy spalimy pomidory. Do słoiczka dodajemy 2-3 ząbki czosnku, łyżeczkę octu winnego najlepszy swój oraz pestki z dyni i słonecznik.
Zakręcamy stawiamy do góry nogami i odstawiamy.
Smacznego
,
,
Offline
Uwielbiam suszone pomidory, a te..
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Świetny przepis
Offline
Przepis prosty. Podoba mi się. Jedyną trudnością jest własny ocet winny.
Offline
A cóż za problem zrobić własny jabłkowy?
Quidquid agis prudenter agas et respice finem.
Burčiak čisti krv, ale špini nohavice.
Offline
Przepis prosty. Podoba mi się. Jedyną trudnością jest własny ocet winny.
U mnie się sam zrobił..
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
O objawił się, pomidory go zanęciły .
Szeęśliwym trafem u mnie nie, jednak wolę kupić, lub świadomie zrobić, toć Grzechu go robił to dlaczego wydziwia .
Ostatnio edytowany przez kuba (2017-12-06 15:53:30)
Offline
Strony: 1
[ Wygenerowano w 0.031 sekund, wykonano 9 zapytań - Pamięć użyta: 840.57 kB (Maksimum: 980.74 kB) ]