Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Pierniczki na urodziny mojego syna :0 oraz na Święta. Jakie wino polecacie do takich pierniczków?
Jeśli syn jest niepełnoletni to tylko wino bezalkoholowe..Pierniczki super.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
O wino kosztowane w rodzinnym gronie w Święta się pytam? Stawiam na czerwone półsłodkie
U mnie wybiorą moje ostatnie jeżynowe, półwytrawne..Mocne, z dodatkiem goździków.
Do ciasta dobre by było wino z płatków rugosy..
Pomyśl nad czarną poprzeczką z jałowcem. Tak z 15 kulek do butelki i do świąt trochę naciągnie. Albo dla pewności jeszcze więcej jałowca.
Nie mam kulek jałowca, chyba że da się to kupić.
Da się kupić. Ale nie masz co szukać w biedrze. Prędzej w mięsnych, że zdrową żywnością, zielarskim i większych marketach.
W każdym hipermarkecie powinny być. Ja mam własne. Mniejsze jak te w sklepie ale są.
Quidquid agis prudenter agas et respice finem.
Burčiak čisti krv, ale špini nohavice.
Blisko mojego przystanku w Katowicach jest sklep zielarski. Do czego można przyrównać smak takiego wina z jałowcem?
Trudno powiedzieć. Ale było by pewnie dobre. Jako dziecko pamiętam jak jeden z prywatnych producentów robił napój gazowany na bazie jałowca. Jakie to było dobre.
Quidquid agis prudenter agas et respice finem.
Burčiak čisti krv, ale špini nohavice.
U mnie Święta - to tradycyjnie czas bez alkoholu.
Jak byłem mały - lubiłem zajadać pierniczki z chłodnym mlekiem.
Najlepsze pierniki: suche, kruche, mocno korzenne, bez czekolady.
Z bakaliami też, ale nie koniecznie...
Teraz nie bardzo trawię mleko i dawno nie jadłem pierniczków -
ale pewnie pasowała by mi do tego zielona herbata.
Nie posiadamy tej Planety na własność... jedynie czasowo wypożyczyliśmy ją od naszych dzieci - i winniśmy zwrócić im ją w dobrym stanie.
U mnie też bez alkoholu.
Mi też wydaje się, że pierniczki pasują do mleka. Ale nie przepadam za pierniczkami.
Strony: 1
[ Wygenerowano w 0.024 sekund, wykonano 8 zapytań - Pamięć użyta: 925.93 kB (Maksimum: 1.06 MB) ]