Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Jasne, spróbuj z obydwu.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Ten mój trójniak dalej pracuje, bardzo, bardzo słabo, niemniej jednak. Mało prawdopodobne, że do następnego roku dojrzeje. Całkiem o nim zapomniałem. Muszę sprawdzić ile ma cukru. Na plus, że bardzo ładnie się wyklarował.
Offline
Smak próbowałeś? Z ananasem powinien być fajny.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Cukromierz pokazał 8 brix. Trochę za dużo. 5 może 6 było by w sam raz. W smaku ostre.
Offline
Może jeszcze cukier spadnie. Smak złagodnieje z czasem.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Drożdże w tym miodzie to jakieś łapczywe pastuchy. Pewnie trochę się zahartowały i dalej ruszyły. Słabo ale pracują. Nie pytaj Zibi jaki smak, bo odstawiam w najdalszy kąt piwnicy i nie będę zaglądał przez rok. No może tylko na zmianę rurki z wodą.
Offline
Ok. Nie pytam choć ciekawość mnie zżera.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Mnie też ciekawość zżera dlatego sprawdziłem dzisiaj, nie jest już ostre, bardzo złagodniało. Jest słodkie, ale jeszcze cukier spadnie bo od czasu do czasu zabulgocze.
Offline
Jeśli prawie nie pracuje, to cukier spadnie nieznacznie.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Jeśli taka sytuacja będzie przez np rok, to spadnie
Offline
Już po degustacji, słodki, jak tak na spokojnie przeliczyłem proporcje, to raczej bliżej mu do dwójnika
Offline
Smak Ci podchodzi?
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Niestety ale nie do końca. Po prostu za słodkie. Może jeszcze za kilka lat się ułoży, ale jeszcze teraz to nie to. Plus taki , że mojej mamie bardzo smakowało, ona lubi słodkie.
Offline
To dobrze, Ty poczekasz kilka lat, a mama powoli niech popija ku zdrowotności.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
No patrz Zibi, zapomniałem o tym miodzie.
Offline
A widzisz.
No i jakie zaszły w nim zmiany?
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Nic nie powiem, bo nie wiem. Odstawiłem w najdalszą część piwnicy i nie zaglądam wogule. W tym roku nie nie będę sprawdzał, bo pewnie nie wiele się zmieniło.
Offline
Kto wie, może warto sprawdzić?
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Miałem nie sprawdzać ale mnie coś podkusiło "sprawdź"
Jest słodkie, ale ta słodkość jest jakby na drugim planie. Pierwsze odczucie, kwaskowate i specyficzne. Nie potrafię do końca go opisać. Wyszło całkiem dobre. Następna degustacja za pół roku.
Offline
Ciekawe czy po pół roku będzie duża różnica w smaku?
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Wszystkim smakował, ja też się nim, że tak powiem upiłem. Podawany był z lodem, więc trochę ta słodkość była maskowana.
Offline
Skoro wszystkim smakował to najważniejsze.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Z Węgier przywiązałem tamtejsze wytrawne. W połączeniu w proporcji 3 do 2 (miód, wino) nawet lepsze.
Offline
Co jeszcze ciekawego przywiozłeś?
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Tylko troszkę wina jakiegoś sklepowego, zresztą byłem w rejonie gdzie się go raczej nie produkuje.
Offline
Strony: Poprzednia 1 2 3 4 Następna
[ Wygenerowano w 0.033 sekund, wykonano 8 zapytań - Pamięć użyta: 1.17 MB (Maksimum: 1.38 MB) ]