Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: Poprzednia 1 2 3 4 Następna


Jasne, spróbuj z obydwu.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline


Ten mój trójniak dalej pracuje, bardzo, bardzo słabo, niemniej jednak. Mało prawdopodobne, że do następnego roku dojrzeje. Całkiem o nim zapomniałem. Muszę sprawdzić ile ma cukru. Na plus, że bardzo ładnie się wyklarował.
Offline


Smak próbowałeś? Z ananasem powinien być fajny.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline


Cukromierz pokazał 8 brix. Trochę za dużo. 5 może 6 było by w sam raz. W smaku ostre.
Offline


Może jeszcze cukier spadnie. Smak złagodnieje z czasem.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline


Drożdże w tym miodzie to jakieś łapczywe pastuchy. Pewnie trochę się zahartowały i dalej ruszyły. Słabo ale pracują. Nie pytaj Zibi jaki smak, bo odstawiam w najdalszy kąt piwnicy i nie będę zaglądał przez rok. No może tylko na zmianę rurki z wodą.
Offline


Ok. Nie pytam choć ciekawość mnie zżera.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline


Mnie też ciekawość zżera dlatego sprawdziłem dzisiaj, nie jest już ostre, bardzo złagodniało. Jest słodkie, ale jeszcze cukier spadnie bo od czasu do czasu zabulgocze.
Offline


Jeśli prawie nie pracuje, to cukier spadnie nieznacznie.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline


Jeśli taka sytuacja będzie przez np rok, to spadnie
Offline


Już po degustacji, słodki, jak tak na spokojnie przeliczyłem proporcje, to raczej bliżej mu do dwójnika
Offline


Smak Ci podchodzi?
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline


Niestety ale nie do końca. Po prostu za słodkie. Może jeszcze za kilka lat się ułoży, ale jeszcze teraz to nie to. Plus taki , że mojej mamie bardzo smakowało, ona lubi słodkie.
Offline


To dobrze, Ty poczekasz kilka lat, a mama powoli niech popija ku zdrowotności.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline


No patrz Zibi, zapomniałem o tym miodzie.
Offline


A widzisz.
No i jakie zaszły w nim zmiany?
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline


Nic nie powiem, bo nie wiem. Odstawiłem w najdalszą część piwnicy i nie zaglądam wogule. W tym roku nie nie będę sprawdzał, bo pewnie nie wiele się zmieniło.
Offline


Kto wie, może warto sprawdzić?
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline


Miałem nie sprawdzać ale mnie coś podkusiło "sprawdź"
Jest słodkie, ale ta słodkość jest jakby na drugim planie. Pierwsze odczucie, kwaskowate i specyficzne. Nie potrafię do końca go opisać. Wyszło całkiem dobre. Następna degustacja za pół roku.
Offline


Ciekawe czy po pół roku będzie duża różnica w smaku?
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline


Wszystkim smakował, ja też się nim, że tak powiem upiłem. Podawany był z lodem, więc trochę ta słodkość była maskowana.
Offline


Skoro wszystkim smakował to najważniejsze.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline


Z Węgier przywiązałem tamtejsze wytrawne. W połączeniu w proporcji 3 do 2 (miód, wino) nawet lepsze.
Offline


Co jeszcze ciekawego przywiozłeś?
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline


Tylko troszkę wina jakiegoś sklepowego, zresztą byłem w rejonie gdzie się go raczej nie produkuje.
Offline
Strony: Poprzednia 1 2 3 4 Następna