Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
W tym wątku można polecić wina które degustowaliśmy. Coś sprawdzonego. Niekoniecznie wina gronowe.
Oczywiście każdy rocznik jest inny, ale są lepsi i gorsi wytwórcy. Nie wiedziałem w którym miejscu dać ten watek, przynajmniej na razie będzie tutaj. Pierwsze wino jakie piłem w życiu to było, białe, półsłodkie, tureckie. Dla mnie było rewelacyjne, niestety nie pamiętam żadnych danych..Na pewno bym je tutaj polecił.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Pierwsze wino jakie piłem to trunek o nazwie "Kama" miałem niecałe 17 lat... oczywiście wszelkich danych nie pamiętam Oczywiście na pewno bym je tutaj polecił
Wiadomość dodana po 03 min 42 s:
Ale żeby nie było że nic nie polecam, a polecam.... polecam własne wino ryżowe czerwone wg Skrzycha. Mnie i mojej rodzinie rozwaliło system... Niestety zostało mi tylko z 10 butelek..
Wiadomość dodana po 03 min 53 s:
Fajny kolor. Nie widzę etykiety i składu...
Fajny kolor. Nie widzę etykiety i składu...
Napisałem jakie to wino tu przepis: http://wino.org.pl/old-swimp/content/view/112/105/
I zrobiłeś je tak słowo w słowo?
Nigdy nie robię słowo w słowo, jak w kuchni, raz sypniesz tego więcej a raz czegoś mniej, ja nie dałem gałki muszkatołowej i dla koloru dodałem mixu owocowego, chciałem mieć to wino w dwóch wersjach, za jakiś czas nastawiam je ale w większej ilości.
Strony: 1