Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Uszka. Jak zrobić idealne ciasto na uszka? Jak lepić uszka? Jak zrobić farsz do uszek?
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
No Zibi jeść to z chęcią, ale robić to nigdy w życiu, pewnie przy drugim by mnie szlak trafił i wylądowały by za oknem .
Offline
No Zibi jeść to z chęcią, ale robić to nigdy w życiu, pewnie przy drugim by mnie szlak trafił i wylądowały by za oknem .
W takim razie nie rób więcej jak jeden, przynajmniej na początku.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Lepszy przepis ma MaGda ze skutecznie.tv. Filmików tej kobiety nie daję rady oglądać. Dużo gadania o niczym, ciągłe powtarzanie.
Offline
Ja nie narzekam, dobre przepisy, fajna kobitka.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Gruzińskie pierożki chinkali
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Ja do tych pierożków obok cebuli dodał bym jeszcze drobniutko posiekanego czosnku, moim zdaniem były jeszcze bardziej wyraziste, ale to moim zdaniem bo ja lubię czosnek .
Offline
Jasne, ja tez bym dodał.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Tymi "rencoma" wykonałem dzisiaj uszka do barszczu wigilijnego.
Ciasto na pierogi wyszło super:
- 1 kg mąki pszennej
- 1 łyżka oleju
- 0,5 litra zimnej wody (nie wrzątku, nie gorącej, nie ciepłej musi być właśnie zimna)
10 minut wyrabiania, Ciasto odpoczywało ponad 20 minut. Wcześniej zwilżyłem je by nie wysychało i przykryłem ścierką.
Farsz standardowy:
-1,5 kg pieczarek
- 5 małych cebul
- bułka tarta
- sól pieprz do smaku
Niestety dłubanina na cały dzień.
Offline
Dzieki za przepis z fotkami..
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
A ta łapka jakaś taka nie spuchnieta, czyżbyś u pszczółek nie był .
Offline
U mnie kółka na uszka wykrawamy kieliszkiem (niech się chociaż na coś przyda jak już się kurzy przez resztę roku). Średnica gdzieś ok. 1 cm.
Offline
łoł małe masz te kieliszki
a za tydzień będę robić pierogi z kapustą i grzybami
Offline
A oto wzmiankowane pierogi
Farsz standardowy, czyli kapusta z grzybami.
Offline
Masz maszynkę do sklejania..
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
O rety, a własnymi łapkami to nie łaska. No wiecie żeby jakąś zagniatarke pierogowa używać .
Offline
Strony: 1