Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Miód korzenny w/g Bogi'ego - czwórniak
05.01.2018
Skład:
- Miód rzepakowy 2,5l
- Woda 7,5l
- Zestaw ziół:
. - Skórka curacao 41,5g
. - Kolendra 41,5g
. - Jałowiec 13,8g
. - Lukrecja 13,8g
. - Bylica pospolita 27,7g
- Drożdże Koobra do miodów
- Kwasek cytrynowy 20g
- Pożywka Activit 3g + DAP 3g
Sposób postępowania:
Miód rozpuszczono w wodzie., następnie rozpoczęto sycenie.
zioła odważono następnie pokruszono (nie zmielono), włożono w woreczek muślinowy i dodano do brzeczki w czasie gotowania, gotowano 30 min.
Następnie przelano całość po schłodzeniu do fermentora.
dodano kwasek cytrynowy, pożywki i dodano drożdże.
Blg startowe 27,5*
12.02.2018
Zlano do szkła blg= -2*, brix= 9
W smaku obiecujący, bardzo wytrawny, zobaczymy co dalej.
Offline
Strony: 1