Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Nalewka zrobiona z inspiracji moniki7
Skład:
- PIgwowiec - 1,3 kg
- Cukier - 1 kg
- Woda - 0,440 litra
- Rum Gold Galeon (biały) - 37,5% - 0,5 litra
- Spirytus 95% - 0,5 litra
Sposób postępowania
28.10.2017
Pigwowiec po usunięciu pestek i gniazd nasiennych pokrojono w cienkie plasterki i zasypani cukrem.
29.10.2017
Zlano syrop i wstawiono do lodówki.
Owoce zostały zalane wodą, rumem i spirytusem.
Codziennie wstrząsano.
25.11.2017
Zlano nalew spirytusowy i połączono z syropem cukrowym i do lochu .
Pozostałe owoce połączono z owocami z pigwy i to inna nalewka , gdzie indziej opisana.
14.01.2018
Przefiltrowano do butelek, kolorek piękny jasno słomkowy, w smaku kwaskowaty, musi sobie trochę postać.
Offline
Strony: 1