Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Po nalewce z pigwy i pigwowca zostały owoce które żal było wyżucić, więc połączyłem je w jednym słoju i na nich zrobiłem naleweczkę .
28.11.2017
- Owoce z nalewek:
--- pigwa - 1,4 kg
--- pigwowiec - 1,3 kg
- Wódka 40% - 0,7 l
- Rum 3,7% - 0,7 l
Sposób postępowania
Owoce ponalewkowe połączono w jednym słoju 5 litrowym, wlano wódkę i rum a następnie macerowano przez miesiąc, zlano z nad owoców i owoce odciśnięto, a następnie połączono z pozostałym syropem który pozostał po nalewce z pigwy.
14.01.2018
Przefiltrowano do butelek, w smaku naprawdę niezła, nie taka ostra jak z pigwowca, ale bardziej konkretna niż pigwy. Czas pokaże jaka będzie jak sobie poleży .
Offline
Strony: 1