Nie jesteś zalogowany na forum.
Jak ktoś nie jest weganinem
Ma to swoje dobre strony, jakby zrobić z takiego wina tego czego niby nie wolno.... to nie trzeba zakąszać...
ps. Podchodząc do danego drzewka wystarczy sprawdzić ze dwa owoce, z przodu i z tyłu, ja za każdym razem rozgniatałem owoc, smakowałem i jak było czysto to zbierałem.
To te wegany muszą mieć oczy szeroko zamknięte .
Z jabłek na wino robale wyrzucam, ale drobnicy nie będę przeglądał..W malinach, wiśniach, tarninie, DR też bywają robale i mam je wybierać z lupą?
Mięso owadów jest bardzo zdrowe, na pewno zdrowsze od mięsa zwierząt hodowlanych nafaszerowanego chemią i antybiotykami.
Czytałem ze normalne człowiek w ciągu roku zjada kilka kilo chemii zawartej w spożywanym mięsie..
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
W TV mówili, że będą piekli chleb ze świerszczy. Nie wiem w którym kraju.
Quidquid agis prudenter agas et respice finem.
Burčiak čisti krv, ale špini nohavice.
Azjaci zjadają nie tylko robale..Np. jaskółcze gniazda itp..Jacy długowieczni..
O takim chlebie nie słyszałem, muszę poszukać przepis.
Troszkę szkoda takich fajnych świerszczy..U nas takich nie ma. Ciekawe co u nas można użyć zamiast ich?
Skorki
Są W sklepach zoologicznych sprzedawane po 10 sztuk jako karma, mnożą się szybko, wystarczy rok a może dwa i będzie na chleb Ostatnio byłem z moimi chłopakami oglądać rybki i było tego pełno
Ja bym proponował szczypawki, jest ich od cholery, szczególnie przy zbieraniu głogu
Skorki
Skorki szanuję, matki długo opiekują się swoimi dziećmi..Poza tym mięsa mają niewiele.
[ Wygenerowano w 0.026 sekund, wykonano 11 zapytań - Pamięć użyta: 953.47 kB (Maksimum: 1.09 MB) ]