Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
This post is moved from topic "Kuchnia sródziemnomorska..". vanKlomp
Witam
Kurczak po chińsku. (piersi)
-----------------------------------
1 podwójna pierś z kurczaka
1 łyżka majonezu
1 łyżka mąki kartoflanej
1 całe jajko
Ząbek czosnku, wegeta,sól, pieprz, magi.
Piersi w kostkę do tego resztę wymieszać - wszystko dać do lodówki na całą noc i, piec na patelni na złoty kolor, nabierać dużą łyżką i, formować kulki. Smacznego.
------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------
Bo co pracą swą z dobędziesz, to szczęśliwy w życiu będziesz.
Ostatnio edytowany przez gynek63 (2018-02-06 10:18:25)
Pozdrawiam,
Eug, Gliwice +4 km
Offline
Kurcze przepis fajny, tylko co on ma wspólnego z kuchnią chińska, ani jakichś grzybków mun, ani jakiś przypraw chinskich, no niewiem
Offline
Nazwa jest.
Quidquid agis prudenter agas et respice finem.
Burčiak čisti krv, ale špini nohavice.
Offline
Ja bardzo lubię kuchnię azjatycka i jak tylko mam okazję to jem, a szczególnie z owocami morza, eh to jest dopiero fajne, mniam mniam .
Offline
Nie lubię kuchni azjatyckiej a szczególnie tajskiej
Quidquid agis prudenter agas et respice finem.
Burčiak čisti krv, ale špini nohavice.
Offline
Tajską miałem okazję jeść w oryginale, natomiast chińska najbardziej mi smakowała w Londynie w dzielnicy Chińskiej, a sea foody najbardziej mi smakowały w Italii .
Offline
witam
SAŁATKA Z KAPUSTY I DODATKI:
Kapusta -.................10 kg
cebula -około.............4 kg
Papryka różna kolorowa.. 4 kg
Jabłka o smaku winnym...-4 kg
Marchew...............4 kg
Ocet około ..................1/3 litra
Olej około.....................1/5 litra
Cukier od 3 do6 łyżek
Sól od 6/8 łyżek
Paprykę pokroić wzdłuż wąskie paski.
Jabłko zetrzeć na papkę.
Marchew zetrzeć na drobno.
Cebulę posiekać wzdłuż na wąskie paski.
MIESZANIE:
Kapusta i cebula jako pierwsze.
Na sam koniec daje się paprykę- po wymieszaniu wszystkich składników i, smakować(kosztować) co by jeszcze dać..
Wszystko zostawić około od 3-6 godz...
Z kosztować w jakim smaku jest:
Ładować w słoiki zakręcać i, pasteryzować około 25 minut - na wolnym ogniu.
-----------------------------------------------------------------------------
Ta sałatkę robię każdego roku może do Maja stać.Smacznego.
Pozdrawiam,
Eug, Gliwice +4 km
Offline
Witam
Słynna moczka śląska jak ktoś chce sobie sprawić na święta na Boże Narodzenie...
Piernik do moczki taki ciemny jest.
daktyle,śliwki węgierki bez pestek suszone,morele,orzechy włoskie ale potłuczone, rodzynki,żurawina i agrest zielony(mrożony).
Wszystkich owoców po 100 gram. Dodać wody i, gotować na wolnym ogniu. Można i, miodu troszkę dorzucić.
Według mnie to bardzo smaczne . Byli tacy u nas co pierwszy raz kosztowali i bardzo im smakowało i, już robią u siebie.
Pozdrawiam,
Eug, Gliwice +4 km
Offline
A piernika ile, a piwa ciemnego się nie daje.
Offline
A, piernika połowę. Piwa zona nie daje.
Makówki jak ktoś chce z robić to: tak robimy.
Bułeczki pokrojone w kawałki, mak mielony, ugotowany z wodą i mlekiem, dosłodzić miodem lub cukrem.Po ugotowaniu polewa się pokrojone bułeczki które ułożone są na misce lub innym naczyniu, ta polewą. Z tym że na plastry bułeczek posypać rodzynki, i tak warstwa na warstwie. Smacznej makówki.
Pozdrawiam,
Eug, Gliwice +4 km
Offline
Strony: 1