Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1


This post is moved from topic "Kuchnia sródziemnomorska..". vanKlomp
Witam
Kurczak po chińsku. (piersi)
-----------------------------------
1 podwójna pierś z kurczaka
1 łyżka majonezu
1 łyżka mąki kartoflanej
1 całe jajko
Ząbek czosnku, wegeta,sól, pieprz, magi.
Piersi w kostkę do tego resztę wymieszać - wszystko dać do lodówki na całą noc i, piec na patelni na złoty kolor, nabierać dużą łyżką i, formować kulki. Smacznego.
------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------
Bo co pracą swą z dobędziesz, to szczęśliwy w życiu będziesz.
Ostatnio edytowany przez gynek63 (2018-02-06 10:18:25)
Pozdrawiam,
Eug, Gliwice +4 km
Offline


Kurcze przepis fajny, tylko co on ma wspólnego z kuchnią chińska, ani jakichś grzybków mun, ani jakiś przypraw chinskich, no niewiem
![[dblpt]angel[dblpt]](http://www.domowawinnica.4ra.pl/upload/4ra_pl/domowawinnica/smilies/[dblpt]angel[dblpt].gif)
Offline


Nazwa jest. ![[sred])](http://www.domowawinnica.4ra.pl/upload/4ra_pl/domowawinnica/smilies/[sred]).png)
Quidquid agis prudenter agas et respice finem.
Burčiak čisti krv, ale špini nohavice.
Offline


Ja bardzo lubię kuchnię azjatycka i jak tylko mam okazję to jem, a szczególnie z owocami morza, eh to jest dopiero fajne, mniam mniam
.
Offline


Nie lubię kuchni azjatyckiej a szczególnie tajskiej
Quidquid agis prudenter agas et respice finem.
Burčiak čisti krv, ale špini nohavice.
Offline


Tajską miałem okazję jeść w oryginale, natomiast chińska najbardziej mi smakowała w Londynie w dzielnicy Chińskiej, a sea foody najbardziej mi smakowały w Italii .
Offline


witam
SAŁATKA Z KAPUSTY I DODATKI:
Kapusta -.................10 kg
cebula -około.............4 kg
Papryka różna kolorowa.. 4 kg
Jabłka o smaku winnym...-4 kg
Marchew...............4 kg
Ocet około ..................1/3 litra
Olej około.....................1/5 litra
Cukier od 3 do6 łyżek
Sól od 6/8 łyżek
Paprykę pokroić wzdłuż wąskie paski.
Jabłko zetrzeć na papkę.
Marchew zetrzeć na drobno.
Cebulę posiekać wzdłuż na wąskie paski.
MIESZANIE:
Kapusta i cebula jako pierwsze.
Na sam koniec daje się paprykę- po wymieszaniu wszystkich składników i, smakować(kosztować) co by jeszcze dać..
Wszystko zostawić około od 3-6 godz...
Z kosztować w jakim smaku jest:
Ładować w słoiki zakręcać i, pasteryzować około 25 minut - na wolnym ogniu.
-----------------------------------------------------------------------------
Ta sałatkę robię każdego roku może do Maja stać.Smacznego.
Pozdrawiam,
Eug, Gliwice +4 km
Offline


Witam
Słynna moczka śląska jak ktoś chce sobie sprawić na święta na Boże Narodzenie...
Piernik do moczki taki ciemny jest.
daktyle,śliwki węgierki bez pestek suszone,morele,orzechy włoskie ale potłuczone, rodzynki,żurawina i agrest zielony(mrożony).
Wszystkich owoców po 100 gram. Dodać wody i, gotować na wolnym ogniu. Można i, miodu troszkę dorzucić.
Według mnie to bardzo smaczne . Byli tacy u nas co pierwszy raz kosztowali i bardzo im smakowało i, już robią u siebie.
Pozdrawiam,
Eug, Gliwice +4 km
Offline


A piernika ile, a piwa ciemnego się nie daje.
Offline


A, piernika połowę. Piwa zona nie daje.
Makówki jak ktoś chce z robić to: tak robimy.
Bułeczki pokrojone w kawałki, mak mielony, ugotowany z wodą i mlekiem, dosłodzić miodem lub cukrem.Po ugotowaniu polewa się pokrojone bułeczki które ułożone są na misce lub innym naczyniu, ta polewą. Z tym że na plastry bułeczek posypać rodzynki, i tak warstwa na warstwie. Smacznej makówki. ![[dblpt]P](http://www.domowawinnica.4ra.pl/upload/4ra_pl/domowawinnica/smilies/[dblpt]P.gif)
Pozdrawiam,
Eug, Gliwice +4 km
Offline
Strony: 1