Nie jesteś zalogowany na forum.
Przepis z książki przepis z książki Jana Cieślaka ...
Wino z czarnych jagód stołowe.
1.Moc wina 12 %,ilość roztworu cukrowego na 1 litr moszczu 0,5 l,ilość cukru w roztworze cukrowym 250g. Ilość nastawu otrzymanego z 1 litra moszczu 1,5 l. Ilość kwasu na 1 litr moszczu 3,5 g.
2.Moc wina 13 %,ilość roztworu cukrowego na 1 litr moszczu 0,5 l,ilość cukru w roztworze cukrowym 275g. Ilość nastawu otrzymanego z 1 litra moszczu 1,5 l. Ilość kwasu na 1 litr moszczu 3,5 g.
3.Moc wina 14 %,ilość roztworu cukrowego na 1 litr moszczu 0,5l,ilość cukru w roztworze cukrowym 300g. Ilość nastawu otrzymanego z 1 litra moszczu 1,5 l. Ilość kwasu na 1 litr moszczu 3,5 g.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Przepis przepis z książki Jana Cieślaka .
Wino z czarnych jagód lekkie
1.Moc wina 9 %,ilość roztworu cukrowego na 1 litr moszczu 0,75 l,ilość cukru w roztworze cukrowym 210g. Ilość nastawu otrzymanego z 1 litra moszczu 1,75 l. Ilość kwasu na 1 litr moszczu 3,3 g.
2.Moc wina 10 %,ilość roztworu cukrowego na 1 litr moszczu 0,75 l,ilość cukru w roztworze cukrowym 240g. Ilość nastawu otrzymanego z 1 litra moszczu 1,75 l. Ilość kwasu na 1 litr moszczu 3,3 g.
3.Moc wina 11 %,ilość roztworu cukrowego na 1 litr moszczu 0,75l,ilość cukru w roztworze cukrowym 270g. Ilość nastawu otrzymanego z 1 litra moszczu 1,75 l. Ilość kwasu na 1 litr moszczu 3,3 g.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline