Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: Poprzednia 1 2


Pięciornik kurze ziele i pieciornik gęsi rosną..
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline


Zbierasz to ziele(kurze ziele), Kiedyś zbierałem trzeba było wykopać z ziemi.
Pozdrawiam,
Eug, Gliwice +4 km
Offline


W tym roku nie zbieram. Mam pełno nasuszonych innych ziół. Dziś przy okazji robienia chleba ususzyłem lisć czarnej porzeczki z lisciem maliny.
Ususzyłem je w stygnącym piekarniku po wyjeciu chleba.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline


To , nie ususzyłeś - tylko upiekłeś te liście. Liście się suszy naturalnie w ciemnym ciepłym miejscu. Co po nagle to po diable! ![[dblpt]P](http://www.domowawinnica.4ra.pl/upload/4ra_pl/domowawinnica/smilies/[dblpt]P.gif)
Pozdrawiam,
Eug, Gliwice +4 km
Offline


Ususzyłem, tam nie było wysokiej tempratury. Ostatnie 5 minut chleb dochodzi na wyłączonym piekarniku.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline


Jaki kolor liście mają po wyciągnięcia z piekarnika. Zielone na pewno i kruszą się.. ![[dblpt]nie[dblpt]](http://www.domowawinnica.4ra.pl/upload/4ra_pl/domowawinnica/smilies/[dblpt]nie[dblpt].gif)
Pozdrawiam,
Eug, Gliwice +4 km
Offline


U mnie się suszą liście z mięty naturalnie.
Pozdrawiam,
Eug, Gliwice +4 km
Offline


Jaki kolor liście mają po wyciągnięcia z piekarnika. Zielone na pewno i kruszą się..
Zależy z czego. Generalnie zielone.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline


Każdy suszy zioła po swojemu. Lepiej się nie wtrącać. Bo z igły z robią się widły. Lepiej czytać jak pisać. ![[dblpt]P](http://www.domowawinnica.4ra.pl/upload/4ra_pl/domowawinnica/smilies/[dblpt]P.gif)
Pozdrawiam,
Eug, Gliwice +4 km
Offline
Strony: Poprzednia 1 2