www.domowawinnica.4ra.pl

Nie jesteś zalogowany na forum.

Ogłoszenie

Domowa winnica. Forum winiarzy i miodosytników. Uprawa winorośli. Domowa produkcja i przepisy na wino, nalewki, piwo, miody i inne specjały. Domowy alkohol w prawie każdej postaci.

#1 2018-03-03 14:00:07

kuba
Moderator
Skąd: Nad Zalewem Szczecińskim
Dołączył: 2017-11-17
Liczba postów: 1,497
Windows VistaChrome 49.0.2623.112

S-kuba-ne przepisy ;)

Przepis na wołowinę lub wieprzowinę na dziko od mojej mamy, robiłem wielokrotnie i zawsze mi smakowała, przepis prosty w realizaji a produkt może być użyty na obiad lub do chleba, co ja preferuję jako że nie kupuję wędliny sklepowej [dblpt]).
Wołowina na dziko.
Składniki
- wołowina lub wieprzowina (szynka lub karkówka)
- ocet 0,25 litra
- woda 0,50 litra
- pieprz w ziarnach
- ziele angielskie w ziarnach
- liście laurowe
- cebula
Sposób postępowania
Mięso płuczemy osuszamy i wkładamy do marynaty ze składników powyżej.
Składniki zalewy i łączymy , cebula pokrojona na półtalarki i zagotowojemy w garku i nastepnie studzimy, wkładamy mięso i wstawiamy do lodówki na 3-4 dni, codziennie przewracamy (zalewa powinna przykrywać mięso).
Po 3-4 dniach wyjmujemy mięso suszymy ręcznikiem papierowym, a następnie solimy i ewentualnie pieprzymy, ja dodatkowo opruszam papryką ostrą, a następnie obsmażamy ze wszystkich stron, następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego do którego wlewamy część zalewy z cebulką z marynaty.
Pieczemy w temp. 180-200*C przez okres ~1,5 godziny ale trzeba sprawdzić pod koniec pieczenia czy mięso jest miękkie.
Smacznego [sred]).

Offline

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB 1.5.7

Darmowe Forum
darkshadows - emergencystories112 - bossmafia - alwaysevolvingpylife - devtest00092023