Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Nie posiadamy tej Planety na własność... jedynie czasowo wypożyczyliśmy ją od naszych dzieci - i winniśmy zwrócić im ją w dobrym stanie.
Podpucha, bimber z tego nie wyjdzie.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
To prawda, wyjdzie "wino z cukinii" -
- a od niego do bimbru jeszcze kawałek drogi,
który lektor zapewne rozmyślnie pominął.
Nie posiadamy tej Planety na własność... jedynie czasowo wypożyczyliśmy ją od naszych dzieci - i winniśmy zwrócić im ją w dobrym stanie.
Takie wino trzeba by przedestylować do poziomu bimber. Najtaniej to dwie miski i garnek, i jest szansa na moc 35-40%.
Ludzie tylko beton nie fermentuje.
Quidquid agis prudenter agas et respice finem.
Burčiak čisti krv, ale špini nohavice.
Wydaje mi się, że naczelna myśl,
którą autor chciał nam podsunąć w swoim filmiku jest taka:
"Chop - jak robi sobie w domu procenta - to zara musi mieć cały ten swój święty cyrk:
balony, rurki, wężyki, pompki podciśnieniowe, kapslownice i dekantery,
wszystkie te jego "duperszwance i hakenkrojce".
A poćciwej kobicie do tego samego - starczy cukinia, siatka i nożyk do ziemniaków.
No przecie.
Moim skromnym zdaniem ten pan gada oczywiste farmazony. A pochodzę z byłego kieleckiego
Więc to wszystko jest nie tak, jak ten pan opowiada...?
A już chciałem jechać zwiedzać...
Kurdesz... świat poszarzał....
Więc to wszystko jest nie tak, jak ten pan opowiada...?
A już chciałem jechać zwiedzać...
Kurdesz... świat poszarzał....
Tak to podpucha, jest odcinek że to potwierdza.
Tam zaraz podpucha...
"Licentia poetica".
Mniej udane wino możesz "przedestylować" przy pomocy garnka i dwóch misek na kuchence. Te 40 % będzie, smak d.. nie urywa ale zawsze..
Metoda jest poniekąd znana...
Nie bawię się w destylaty, m.in. ze względu na nieżyciowe przepisy.
Ja robiłem próby z garnkami jak zaczęło mnie boleć gardło. Taki roztwór je leczy w 24 godziny.
Różnie to bywa z tym leczeniem gardła alkoholem...
Alkohol potrafi także zaostrzyć przebieg infekcji dróg oddechowych.
Alkohol dezynfekuje, wiec nalewka zdaje egzamin. Wystarczy pół kieliszeczka, tylko pić powoli..
Strony: 1
[ Wygenerowano w 0.025 sekund, wykonano 9 zapytań - Pamięć użyta: 1015.93 kB (Maksimum: 1.17 MB) ]