Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Przepis znaleziony w internecie rok temu, stosowałem w zeszłym roku do karmienia pszczół. Sam też sobie dolałem do herbaty i nie umarłem:)
2l Spirytus 75%
200g Szałwia (SALVIA OFICINALIS)
60g Cząber górski (Satureja montana)
16g Piołun (atermisia absinthium)
Dawkowanie: 100ml na 5l syropu.
Offline
Tylko po 2 miesiącach próbowaliśmy tego, co u Ciebie zasklepiły z tego syropu. Gorzkie było. Nie wiem czy one to będą chciały pobierać w zimę. Oderwałem im ten zasklep, może pomieszają z moim, w którym po prostu dwie łyżki octu winnego/ kg cukru jest.
Offline
U mnie pobierały ładnie i przezimowały wszystkie. A czy gorzkie nawet nie próbowałem.
Offline
OK, próbowałem:) Kilkanaście kropel do herbaty i czuć goryczke. Teść narzekał na żołądek i walnął kielicha 25ml to przez pół dnia mu sie w głowie kręciło ale żołądek nie bolał.
Offline
Strony: 1