Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Węgorz, szlachetna ryba ceniona na polskich stołach, stały element polskiej tradycji kulinarnej -
w ostatnim czasie na naszych wodach i w skali globalnej - zanika i obecnie zagrożony jest wyginięciem.
https://www.ekologia.pl/wiadomosci/srod … 20655.html
Prosimy o uwzględnienie tego smutnego faktu w kontekście planów i zakupów kulinarnych.
Nie posiadamy tej Planety na własność... jedynie czasowo wypożyczyliśmy ją od naszych dzieci - i winniśmy zwrócić im ją w dobrym stanie.
Offline
Hmm, osobiście nie lubię węgorza, ale niestety tych co go lubię jest mutum, co nie rokują jego przetrwaniu .
Offline
Węgorz, dobry, tłustawy..Osobiście preferuję okonia.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
No tak, okoń jest dobry, ale najlepsza jest sielawa, mniam .
Offline
Polecam Klenia
Offline
Ja lubię też leszcza ale musi być conajmniej 3,5 kg, ostatnio też go wędziłem u sąsiada, był naprawdę dobry.
Offline
Klenia, sielawy jeszcze nie jadłem. Duzy leszcz z czystej wody bardzo dobry.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Strony: 1