Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Witam
Proszę o wpisy i wasze doświadczenia na w/w temat
Poniżej podaje przepis na Porterówkę
- 2L piwa porter ( moim skromnym zdaniem najlepszy jest Porter Łódzki, Porter Warmiński i co ciekawe Porter z Lidla Argus )
- 0,6L spirytus 95%
- 300gr cukru
- 2 saszetki cukru wanilinowy ( lub laska wanilii )
Piwo doprowadzamy do temp. ok 75C dodajemy cukier i cukier wanilinowy oraz spirytus, wszystko mieszamy i po schłodzeniu przelewamy do słoja najlepiej na min. 1 rok im więcej tym lepiej.
Produkt finalny najlepszy na zimowe wieczory, święta.
Polecam wypróbować najlepsze że małżonce strasznie smakuje
Offline
Kurcze ja robiłem porterówke na dwóch rodzajach swoich porterów, bałtyckiego i owsianego, ale co więcej to muszę odgrzebać w zapiskach, jeszcze pewnie cuś niewiele zostalo.
Jak odgrzebie to uzupelnie i jak spróbuję to napiszę .
Offline
Strony: 1