Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Dwójniak litewski (sycony)
03.10.2018
2l miodu wielokwiatowego
2l wody
6 g jagód jałowca
4 g kwiatu czarnego bzu
sycenie 30 minut
Drożdże EC-1118,
Blg startowe 48
napowietrzanie 1,5 godziny
rurka fermentacyjna założona o godz. 13.25
sok z cytryny 120 ml
pożywki DAP 1,6 g
Kombi 2 g
04.10.2018
ph w normie
napowietrzanie 1,5 h
05.10.2018
ph w normie
napowietrzanie 1,5
blg 44-45
07.10.2018
blg 42
08.10.2018
ph w normie
blg 40
dodano pożywki:
DAP 0,9g
Kombi 2 g
21.10.2018
blg 36
11.12.2018
blg 31
Dokonano restartu:
- przelano zawartośc do nowego balona
- uwodniono drożdże g-995, po zaczątkach pracy dodano objętościowo taką samą porcję miodu pitnego, czynność jeszcze raz powtórzono
- przelanie do balonu
- napowietrzanie
- dodanie pożywek po zaczątkach pracy nastawu
15.01.2019
blg 29
zlano znad osadu
będzie do kupażowania z innymi
Offline
08.05.2019
zlanie znad osadu
blg 29
Offline
Widzę że dwójniak Ci jednak się zatrzymał za szybko, no niestety podobnie jak i mnie jakiś czas temu i właśnie dla tego zrezygnowałem z ich robienia, bo jednak trójniaki to samograj a dwójniaki i półtoraki to duża loteria.
Offline
Zgadza się, ale dla mnie w smaku s o wiele lepsze. Chyba jeszcze raz się pokuszę.
Offline
Słyszałem że od zbyt częstego mierzenia blg zdychają drożdże.
Offline
Strony: 1