Nie jesteś zalogowany na forum.
TO wywróci wasze życie – odkrycie, które zszokowało świat
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Zibi, ten link już był podany - w innym wątku:
http://www.domowawinnica.4ra.pl/viewtopic.php?id=723
Nie posiadamy tej Planety na własność... jedynie czasowo wypożyczyliśmy ją od naszych dzieci - i winniśmy zwrócić im ją w dobrym stanie.
Mam swoje lata i sklerozę..
E tam Zibi, nie przejmuj się, skleroza nie boli, tylko nabierać się trzeba, coś na ten temat wiem
Ostatnio edytowany przez kuba (2019-05-21 07:04:34)
Lechu co prawda to prawda.
Quidquid agis prudenter agas et respice finem.
Burčiak čisti krv, ale špini nohavice.
E tam Zibi, nie przejmuj się, skleroza nie boli, tylko nabierać się trzeba, coś na ten temat wiem
Wczoraj byłem rowerem u weterynarza po lekarstwa dla Kićki i zapomniałem zapłacić. Dziś po robocie jadę z pieniędzmi. na szczęście to tylko 4 km w jedną stronę.
Fakt że było wtedy sporo osób u weterynarza a ja wziąłem tabletki a dałem wina...
Musisz jeść więcej ryb.
Tak, tylko że z ryb morskich w miarę nie skażone są tylko śledzie, szprotki i sardynki. Reszta owoców morza skażona mocno metalami ciężkimi, przez co w zasadzie niejadalna. To wiadomość z pierwszej ręki, od tych co to badają.
Sardynki to są jedyne ryby, które nie śmierdzą rybami. Nie chłoną nie tylko żadnych metali ale i zapachów. Ja jem tylko sardynki choć śledzia też mi się zdarza.
To w miarę bezpieczne ryby nawet przy regularnym spożywaniu. Mam na myśli te z morza. Inne owoce morza też są zatrute i niejadalne. Np. algi..
Bez problemu można jeść wszystkie ryby z czystej rzeczki..
Bez problemu można jeść wszystkie ryby z czystej rzeczki..
Tylko, że takich prawie już nie ma.
Fakt, niewiele takich miejsc, ale okoń z czystej rzeczki albo stawu jest świetny. Nawet taki mały.
Zibi napisał/a:Bez problemu można jeść wszystkie ryby z czystej rzeczki..
Tylko, że takich prawie już nie ma.
vanKlomp: nie ma co krakać - w tej kwestii na świecie ewidentnie idzie ku lepszemu:
Pstrągi (miernik czystości wód) powróciły do Tamizy - a był czas, że opuściły ten akwen z powodu stopnia jego skażenia...
Zatoka Pucka była obszarem klęski ekologicznej - i już nie jest...
Bądź dobrej myśli.
Nie posiadamy tej Planety na własność... jedynie czasowo wypożyczyliśmy ją od naszych dzieci - i winniśmy zwrócić im ją w dobrym stanie.
Skleroza nie boli? A jak będziecie chcieli wejść do windy, a tam schody? Zrobicie krok do przodu i zlecicie do dołu. Albo jeśli to jednak będzie winda, a nie będziecie pamiętali, żeby sprawdzić czy jest w środku? Upadek z kilku pięter może być zabójczy.
Na alzheimera i inne podobne choroby (np. szalonych krów) zaleca się pracę umysłową. Chociażby jakieś krzyżówki. Może i nie jest to zbyt wymagające, ale stymuluje umysł.
Skleroza nie boli? A jak będziecie chcieli wejść do windy, a tam schody? Zrobicie krok do przodu i zlecicie do dołu...
grzechu, znasz życie, zatem wchodzisz do windy czujnie, nie tak na oślep.
Winda nadjeżdża, drzwi się otwierają...
Uważnie obserwujesz, czy kabina rzeczywiście jest za drzwiami - przecież mogli ją ukraść w nocy.
Jest!
Uspokojony, spokojnie wchodzisz do kabiny z tym cudownym, niezrównanym uczuciem ulgi...
Jakże jednak przedwczesnym.
Kabina - to był jednie dowcipny hologram.
Na alzheimera i inne podobne choroby (np. szalonych krów) zaleca się pracę umysłową. Chociażby jakieś krzyżówki. Może i nie jest to zbyt wymagające, ale stymuluje umysł.
Tej krowy?
Skleroza nie boli? A jak będziecie chcieli wejść do windy, a tam schody? Zrobicie krok do przodu i zlecicie do dołu. Albo jeśli to jednak będzie winda, a nie będziecie pamiętali, żeby sprawdzić czy jest w środku? Upadek z kilku pięter może być zabójczy.
Dlatego mieszkam na wsi, w okolicy wind nie ma..
U mnie na wsi też wind nie ma. Są 3 czy 4 bloki, ale one też nie mają wind (biorąc pod uwagę, że są one za mało piętrowe, żeby te windy były).
[ Wygenerowano w 0.032 sekund, wykonano 9 zapytań - Pamięć użyta: 1.14 MB (Maksimum: 1.35 MB) ]