Nie jesteś zalogowany na forum.
Ponad miesiąc temu zrobiłem nastaw z DR Rugosa, po miesiącu owoce odrzuciłem, nastaw był w 19 litrowym baniaku. Cóż, smak róży jest ale nie powala więc miałem dylemat czym go poprawić? Może dodać soku z jabłek? Może dodać jeżyn? Zmieszać z winem z czeremchy, ale to akurat jest bardzo dobre i mi go szkoda.
Wczoraj na zwiadzie w polu znalazłem DR canina, na nim przepiękne owoce i jakies 10 % owoców juz miekka, rozłażąca sie w palcach. Na wino idealne,
wino z caniny robię własnie z takich owoców, nie mrożonych aby nie stracic cennej witaminy C. Podczas mrożenia tracimy jej około 70-80%.
Otóż wczoraj oberwałem wszystkie miekkie owoce, obrałem, oczysciłem - było ich ponad litr i wsypałem do nastawu DR Rugosy. Planuję dodać jeszcze
ze 2-3 litry caniny i zobaczymy co wyjdzie.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
[ Wygenerowano w 0.018 sekund, wykonano 9 zapytań - Pamięć użyta: 676.02 kB (Maksimum: 799.94 kB) ]