Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Witam wszystkich.
Dopiero zaczynam moje życie z winami.
Mam problem z winem ryżowym.
Więc tak od początku
Zalałem ryż rodzynki itd 28 marca 25 LITRÓW
5 KG RYŻU
18.5 Litra wody
5 kg cukru
i gotowe drożdże Aromatic Wine Complex 25-58L
Pomiar cukru był 14 kwietnia 15b
Pomiar cukru był 18 kwietnia 14b
Pomiar cukru był 30 kwietnia 14b
Jest dalej bardzo słodkie a cukier nie spada
co mam zrobić, czy jeszcze zostawić bo dalej geruje, czy już przecedzać ?
POMOCY
Offline
Dodałeś kwasku? Drożdże muszą mieć kwaśne środowisko do poprawnej pracy, może być sok z cytryny albo pomarańczy.
W tym wypadku z kilku owoców. Przy okazji poprawisz smak.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Strony: 1