Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Prosty przepis na 5 litrowy nastaw.
Pędy sosny 1 litr, miażdżymy i do baniaka
Miód około 1 litr.
Kwasek cytrynowy
Drożdże winne
Tak to wygląda po nastawieniu, miodu na razie dałem połowę, baniaczek podświetlam z boku.
Miód rozpuściłem w ciepłej wodzie. Drożdży nie wsypujemy do ciepłej wody aby nie padły. Może być letnia...
Wg. proporcji taki miód nazywamy piątak, bo miód to 1/5 nastawu.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Wczoraj dodałem mały słoiczek miodu, 370 gram. Wielokwiat. Nastaw ładnie pracuje, bardzo ładnie pachnie.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Dodano 370 g miodu wielokwiat.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Offline
Zlałem znad osadu miód pitny, dodałem 3/4 szklanki miodu bo był mocno wytrawny.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Takie cuda robisz, pierwszy raz to widzę.
Offline
Teraz go mam w butelkach w piwnicy, trzeba by smak sprawdzić.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Nie robię takiego czegoś. Nawet nie mam zamiaru. Napisz jaki ma smak . Ile procentowy jest?
Offline
Procent jak wino, w smaku lepszy od wina bo na miodzie.Mętny jeszcze.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Za dużo roboty przy nim.
Offline
Jak z winem tylko drożej wychodzi.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Mętny jest bo na miodzie robiłeś. To z czego masz osad . Chyba z tego miodu, szkoda wyrzucać.
Czy to warto robić
. Chyba nie . Tak przeczytałem Twoje posty. Za drogi interes.
Już wolałbym zrobić nalewkę pędową. Najprzód syrop odciągnąć , a potem coś tam dołożyć parę parę procentów i zrobić świetną nalewkę. Z tym że dodałbym kawałek imbru. Wtedy daje fajny efekt. Tak już robiłem, w tym roku :
pozdr Eug
Offline
Ciekawe.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Strony: 1
[ Wygenerowano w 0.024 sekund, wykonano 8 zapytań - Pamięć użyta: 966.87 kB (Maksimum: 1.1 MB) ]