Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Mam ok 1 kg kawy rozpuszczalnej, której i tak nikt nie wypije (ekspres) Ma moze ktoś koncepcje jak przerobić to na napój winopodobny? Proporcje itp?
Offline
Powoli zużyjesz. Jeśli masz wino które Ci nie bardzo smakuje spróbuj dodać tej kawy, po troszku aby dobrać odpowiednią ilość. Wino z takiej kawy też może Ci nie smakować. Zresztą teraz takiego wina nie rób bo zaraz wysyp owoców wszelkiej maści.
Ja robiłem trochę takiego wina z połączeniu chyba z trzecim nastawem na tych samych owocach DR. Takie sobie. Ani to wino ani kawa. Pijalne i tylko tyle. Lepiej się napić świeżej kawy.
Kawę rozpuszczalna można dodawać do lodów i wielu rzeczy w kuchni.
Z 1 kg. takiej kawy masz nastaw co najmniej 10 litrowy, trzeba dodać kwasku, cukier....Jak coś to robota raczej na zimę.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Ale, czy 100 gram na 1 litr to aby nie za duzo?
Offline
Moim zdaniem za dużo. Porównaj z proporcjami kiedy robisz sobie taką kawę do picia. Dajesz łyżeczkę na szklankę wody. Na litr wyjdzie z 4-5 łyżeczek. Chyba że ktoś lubi mocniejszą.
Ja kawy rozpuszczalnej od kilku lat nie piję.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
A jaką kawę pijesz. Ja Pije z fusami , ale rozpuszczalną też lubię kawę,i z mlekiem, i bez cukru.
Pozdr Eug
Gliwice +4 km
Offline
Ja też taką fusiatą, Cafe D Or...Jakoś tak się nazywa.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Z fusami jest zdrowsza kawa, jak ta rozpuszczalna. Z fusami czasami robimy na ekspresie, to potem mamy po trzy filiżanki z mlekiem dobra jest, i zero cukru.
Pozdr..
Offline
Mnie kawa rozpuszczalna coś na żołądek nie służy.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Każdy ma ulubiony trunek kawy. Brat tylko pije z fusami kawę, i bez mleka,zero cukru. Ja wolę z lepszych gatunków kawę. Nie kiedy i trzy wypije . Mnie kawa smakuje.Najlepsza jest z ekspresu.
Pozdr
Eug..
Offline
Strony: 1