Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Baniak 10 litrowy. Na razie do baniaka dałem:
Wiśnia z pola 1,2 litra plus litr, plus litr = 3,2 litra
cukier 600 gram, plus kilogram = 1600 gram.
drożdże Browin do 15%
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Masz tych zapasów na zimę, a przede wszystkim suszone zioła. Ja tylko mam miętę, resztę to soki różne.
Nastawy małe, ale tak bywa. Ziół sporo. Jeszcze jest sporo słoików obranej z pestek dzikiej róży z miodem i odrobiną alkoholu.
Wiśnia z pola , piszesz . To dzika mała wiśnia. Widziałem takie, ale obierałem . Bo mam swoich dość dużo. Owoców urwałem w tym roku 23 kg. Trochę soku zrobiłem .
A jeden baniak mi się robi . Wiśnie- z czarną porzeczką, też pierwszy raz tak robię . To 27 Litrów wina będzie, może mniej , bo z osadu trza wyrzucić.
Pozdrawiam.
Tak, trochę odpadnie ale wino fajne.
Eleganckie wino, ten gąsior z prawej strony. Osadu dużo w nim jest. Ten środkowy to wiśnie o ile się nie mylę. A , z lewej strony to malina chyba. Tez się pieni fajnie. Gąsiory 5 Litr..
Po lewej wiśnia w 10-tce., po prawej malina, środek malina z czarna porzeczka chyba. Już wszystko w butelkach bo balony potrzebowałem.
Ta wiśnia pięknie wyglądała w tej butli . Ile miałeś litrów tej wiśni.
Pozdr..
Baniak 10 litrowy, wiśni z pół baniaka.
WITAMY DZISIAJ. 12- Grudzień- 2021 rok.
Fajne te baniaki masz z tymi wiśniami. Chyba już co prawda wypiłeś chyba z połowę. Do tej pory.
Chyba tez się skuszę , jak mi zdrowie dopisze ,. Na drugi rok , pójdę do sąsiada , on ma tam dzikie wiśnie. Małe są co prawdę piszesz. Nawet je widziałem w tym roku . Mogłem sobie narwać ,i pomieszać z moimi wiśniami . Wyszło by fantastyczne winko. Bardziej ubarwione chyba. Później to żałowałem nawet , że nie poszedłem. Tak 400 metrów musiałbym iść , nawet ma tam śliwki , takie małe dzikie. On tam ma działki , to wszystko zdziczało, zarośnięte jest . Kiedyś to sprzeda, mieszka na przeciwko mnie.
pozdrawiam Gliwice.
Nic nie wypiłem, wszystko pobutelkowane i zaniesione do piwnicy.
W piwnicy , ci się zasmierdzi , jak nic nie wypijesz.
Chyba nie..
Likier byłby lepszy z takich wiśni dzikich.
Eug pozdr
Pewnie tak.
Strony: 1
[ Wygenerowano w 0.017 sekund, wykonano 8 zapytań - Pamięć użyta: 1 MB (Maksimum: 1.17 MB) ]