Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Dzika róża Canina - 19.09.2021
Narwałem prawie 5 litrów dzikiej róży Canina, wypłukałem, poobcinałem szypułki choć to nie jest konieczne. Wsypałem do balonu
20 litrowego. Dodałem kilo cukru rozpuszczone w letniej wodzie. W sumie dolałem 8 litrów wody. Na koniec zaszczepiłem nastaw drożdżami Browin.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Dzisiejsza robota Twoja .
Pięknie wygląda nastaw.
roboty do cholery przy tej róży .
Kiedy wino z niej będzie ?
Jak się nie zaoctuje to za kilka miesięcy. Planuje jeszcze trochę dorwać, ale potem miesiąc, zlewam i drugi nastaw na tych samych owocach.
U Ciebie DR nie rośnie?
Dałem ją na wytłoczki po jajkach bo od podłogi zimno...Będzie pod stołem
Podłóż styropian na podłogę. Jest lepszy jak wytłoczki. Ja mam wszystkie gąsiory w koszykach plastikowych. Na dno koszyka daję styropian. Takie koszyki co ziemniaki są w nich. Mam ich 5 sztuk , jeszcze dwa wolne . One są potrzebne do zbierania liści z ogrodu coś przynieś.
Orginalny mam tylko jeden kosz plastykowy z 50 litrowa butla w niej jest.. Inne kosze się rozleciały. A butle trza przenosić czasami.
Pozdrawiam
Tak, muszę poszukać styropianu. DR też jeszcze dorzucę z dwa litry. W tej chwili nastaw już nieźle pracuje.
Dziś zebrałem około litra DR, obrałem je , umyłem i dałem do nastawu który wolno pracuje.
Fajna ta dzika róża. U nas nie ma terenu na takie coś. Mają ludzie ale w ogródkach to widziałem . Przecież nie pójdę do nich , po nie .
To tereny piastrzyste one potrzebują.
Dzika róża rośnie na bardzo różnych stanowiskach. Jest mało wymagająca. Na gorszym miejscu jest drobniejsza.
Dodałem litr obranej i umytej DR, do tego 200 gram cukru.
Stwierdziłem zaoctowanie nastawu, ponieważ mam zapas octu płyn poszedł w kanał. Pewnie jakaś muszka...
Strony: 1
[ Wygenerowano w 0.016 sekund, wykonano 9 zapytań - Pamięć użyta: 963.9 kB (Maksimum: 1.1 MB) ]