Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Nalewka z pigwowca japońskiego. 25.09.21r.
Pigwowiec czyścimy, wybieramy pestki, kroimy i wsypujemy do słoika, dodajemy łyżkę (ja dałem trochę więcej) miodu.
Zalewamy wódką, zakręcamy mocno słoik i na minimum miesiąc dajemy w ciemne miejsce.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Ładnie wygląda ten pigowiec, słaby będzie procentowo. Łut spirytusu dodaj. Wyciągnie te dobra z nich.
Spirytus drogi....Nie mam ani grama.
Spirytus powinieneś mieć w domu, jak kobietę. To nasza matka. Fakt że drogi , ale trzeba podbijać nalewki spirytusem. Taka prawda.
Pozdrawiam
Eug..
Masz rację ale...
Cena jest wygórowana pierońsko , no ale jak trza kupić . To kupuje , tylko moja krzyczy ale kasę da.
Tyle dobrze.
Dobrze pokrzyczy i daje kase...
A potem próbuje Twoje wyroby?
Czasami tak , ale wincy patrzy, jak kosztuje. Woli wina się napić z czarnej porzeczki lub gronowe.
Tych win to masz dużo, nie zabraknie.
Za tydzień zleje tę nalewkę do butelki a owoce zmieszam z miodem i je się zje.
Tak żona degustuje moje wina. Jak jej braknie . Przynosi butelki do wymiany. Ona trzyma sobie w barku i popia sobie kiedy ma smak.
Winogronowe też jej smakuje, ale najlepsze , co mówi to : wino z czarnej porzeczki . Czasami jest - kupaż , to się pyta i mówi , że trochę w innym smaku . Ale jej smakuje.
Kupnego za żadne skarby nie napije się.Powiedziała,że chemii pić nie będzie.
Pozdrawiam
Eug..
Ma rację. Mądra kobieta.
ten pigowiec to ty na handlu kupujesz. Jest droższy od jabłek. Tylko sam go dajesz , czy jeszcze jakieś zioła dajesz do tego pigowca.
Na litrowy słoik ile go potrzeba z 1 kg. Pigowiec jak inaczej się na niego mówi.
Pigwowiec obrać z nasion, pokroić, zalać wódką, dodać miodu. Ja dodaję łyżkę miodu, albo dwie na pół litra...Nie mylić pigwowca z pigwą. Z pigwy do tej pory nic nie robiłem.
Strony: 1
[ Wygenerowano w 0.025 sekund, wykonano 10 zapytań - Pamięć użyta: 997.68 kB (Maksimum: 1.14 MB) ]