Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Co polecacie. Chodzi mi o wina: z lipy? Czy może coś jeszcze innego. Chwyciło mnie 2 tygodnie temu, nie wiadomo co, ni to wirus, ni przeziębienie. Może po klimie. Może z zawjania. Upały też się przyczynily. Test zrobiłem na covida - neg. Niby już jest trochę lepiej, ale jeszcze nie to.
Na drogi oddechowe nalewka z pędów i kwiatów sosny, ale to w maju. Teraz syrop z kwiatów dziewanny. Syrop z cebuli. Wino z kwiatów lipy, z kwiatów dziewanny.
Czosnek jedz, zmiażdżony dawaj do obiadu. Gardło Cię boli?
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Już się wyjaśniło, covid. Ale wino z lipy i tak zrobię, tak z 5 litrów na wszelki wypadek.
Wino się przyda. Zrób nalewkę z macierzanki, wspaniała rzecz.
Ja będę robił nalewkę z agerstu i imbru, dodatek cytryny. Jeszcze mam trochę agrestu. Będzie wspaniała nalewka .
Pozdrawiam was miło
Eugeniusz. P.
, S skąd macierzankę mam wziąć. Nawet nie wiem co to za chwast.. Gdzie to kupi w aptece chyba.
Teraz macierzankę można kupić w aptece. Jak nie mają to sprowadzą. Cena kilka złotych.
Już w tym tygodniu odciągnę sok z nalewki agrestowej , będzie świetna nalewka tylko miód dołożę jeszcze.
Pozdrawiam
Agrest jest zdrowy, a nalewki z agrestu jeszcze nie robiłem.
Szkoda ,że nie robiłeś.Ale do agrestu dałem parę cytryn i imbir . Fakt spirol drogi , ale opłaca się dać wyciąga dobre struktury. Będzie jej około 6 litrów z miodem , procent no tak około 30 %, jeszcze dodam koniaku i rumu z miodem. Swoje postać musi musi. Jeszcze mam agrest w zamrażalce z 3kg . też zrobie nalewkę z niego. Nalewka zdrowotna jest.
Wiadomość dodana po 05 min 11 s:
A, jaki zdrowy jest robić sobie koktaj z 2 pomarańczy grejfuta dołożyć 2 łyżki miodu i 1 łyżeczkę cynamonu. Juz dwa razy takie cacka robiłem . Dobre sa przed śniadaniem wypić szklaneczkę.
Pozdrawiam miło was,.
witam i pozdrawiam was tutaj wszystkich.
Witaj, co u Ciebie nowego?
Strony: 1
[ Wygenerowano w 0.020 sekund, wykonano 9 zapytań - Pamięć użyta: 931.73 kB (Maksimum: 1.07 MB) ]