Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Ciekawi mnie jakie ono wyjdzie, gdyż na moje to dałeś za mało owoca.
Potem jeszcze trochę dorzuciłem. Lada dzień będę odrzucał owoce i próbował smak.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Ciekawe będzie to wino. Już w tym roku nie nie robię ja . W trzech butlach ma wino po 25 litrów które fermentuje powoli .
Owocu też mam jeszcze w zamrażalce z 20 kg różnego . Malin mało jest , tylko agrest , wiśnie, czarna porzeczka.
Agrestowe wyszło mi za słodkie, zamiast rozwodnić dałem mocniejsze drożdże, baniak dałem na meblościankę i czekam.
Jeszcze mam dużo owocu w zamrażalce ,.20 już nie ma , ale z 15 kg to jest.
Masz zamrożone 15 kg. agrestu?
Mieszane owoce są.
Myślałem ze sam agrest.
Agrestowe poszło w kibel. Było za słodkie, eksperymentalnie zaszczepiłem je drożdżami turbo, nic to nie dało, straciłem do niego cierpliwość.
Agrestowe, jest nie dobrze robić na nim wino. Trza go pomieszać z innymi owocami . Wtedy wychodzi zupełnie inne wino smaczniejsze.
Eug
Ja miałem z samego agrestu.
W tym roku miałem mało agrestu . Dwa drzewka padły ze starości już . Miły po 15 lat. W tym roku nie było na czym szczepić agrestu , nie dzikich przyrostów.. Ja mam agrest tylko szczepiony , drzewka są . Mam tylko 6 sztuk, starczy dla mnie. Kiedyś miałem ponad 100 sztuk, dużo sprzedawałem, sok robiłem mieszany.
Pozdr Eug..
100 sztuk, to cała plantacja. Spory ogródek.
Co jeden metr był posadzony agrest . Wyglądało jak żywopłot na 20 metrach, trzy takie rządki posadziłem i po bokach . Miałem z 10 odmian agrestu.
Pozdr.
Nie posadziłeś ich za gęsto? Dobrze owocowały?
Bardzo dobrze. Agrest potrzebuje wilgoć , a to teren gliniasty jest , maliny tak samo . Wtedy są soczyste
Strony: 1
[ Wygenerowano w 0.019 sekund, wykonano 9 zapytań - Pamięć użyta: 1.01 MB (Maksimum: 1.19 MB) ]