Nie jesteś zalogowany na forum.
Wino deserowe typu malaga przepis z książki Jana Cieślaka
Skład kupażu na 10 litrów wina
1.Wino wiśniowe...........................1,0-1,5 litra
2.Wino jeżynowe...........................1,0 litr
3.Wino jabłkowe...........................3,0-3,5 litra
4.Wino śliwkowe...........................1,0-1,5 litra
5.Wino malinowe lub truskawkowe..0,5 litra
6.Syrop cukrowy z 1,5 kg cukru.....1,5 litra
7.Miód........................................ 250 gram
8.Karmel...................................100-200 ml
9.Esencja do malagi...................0,5-1,0
10.Esencja orzechowa...................20 ml
11.Spirytus 95............................0,6-0,7 litra
------------------------------------------------------
Razem około 10 litrów
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Za dużo kombinacji, przy takim winie, wiem bo też czytałem.
Pozdrawiam,
Eug, Gliwice +4 km
Offline
[ Wygenerowano w 0.013 sekund, wykonano 8 zapytań - Pamięć użyta: 697.81 kB (Maksimum: 826.17 kB) ]