Nie jesteś zalogowany na forum.
Wino deserowe typu wermut przepis z książki Jana Cieślaka
Skład kupażu na 10 litrów wina
1.Wino jabłkowe..................5,0-5,5 litra
2.Wino agrestowe................1,5 litra
3.Wino porzeczkowe.............1,0 litr
4.Wino z dzikiej róży lub głogu.0,5 litra
5.Syrop cukrowy z 1,25 kg cukru..1,25 litra
6.Karmel...............................20-40 ml
7.Spirytus.............................0,3-0,4 litra
8.Esencja wermutowa............0,3 litra
-------------------------------------------
Razem 10 litrów
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Robiłeś taki kupaż. Na wino deserowe wermut. Przepis fajny jest.
Pozdrawiam,
Eug, Gliwice +4 km
Offline
Robiłem podobne, niezłe.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
Bo to musisz mieć parę gatunków win. Wtedy można o takim winie pomyśleć.
Pozdrawiam,
Eug, Gliwice +4 km
Offline
Mam wiele gatunków win. Najlepszy i tak był portwein oparty na wiśniowym, jeżynowym, DR i chyba czarnej porzeczce.
Tylko ten kto nic nie robi nie popełnia błędów.
Offline
[ Wygenerowano w 0.014 sekund, wykonano 9 zapytań - Pamięć użyta: 763.86 kB (Maksimum: 898.43 kB) ]